У Козачій Лопані підняли прапор України / фото facebook / dermiskrada

Бійці Збройних сил України звільнили від російських окупантів Козачу Лопань та Токарівку в Харківської області. У населених пунктах підняли прапори України.

Про це повідомили в прес-службі Дергачівської міської ради.

Дергачівська міськрада в неділю, 11 вересня, повідомила про підняття українського прапора в Козачій Лопані та Токарівці.

Відео дня

У свою чергу звільнення населених пунктів підтвердив й голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко.

"Козача була, є і буде Україною, ніякого "руського міра" тут не буде", - йдеться в повідомленні.

Крім того, він вказав, що законний староста селища повертається до своїх посадових обов'язків.

Контрнаступ ЗСУ - що відомо

На півдні і у Харківській області триває контрнаступ ЗСУ, оголошене наприкінці серпня. За словами президента Володимира Зеленського, всього з початку вересня ЗСУ звільнили близько 2 тисяч квадратних кілометрів.

Генштаб звітує про десятки деокупованих сіл. 8 вересня стало відомо про взяття під контроль Балаклії, західні ЗМІ пишуть про звільнення Ізюма, бої тривали в Куп'янську – важливому залізничному сполученні окупантів.

У той же час в Міноборони РФ відведення військ з Харківської області називають перегрупування - розбиті сили нібито кинуть на донецький напрямок.

Разом з тим станом на 10 вересня окупанти не залишали спроб йти в наступ у районах 8 населених пунктів на Донбасі. Спроби були рішуче відбиті ЗСУ.

Як розповів голова Харківської ОВВА Олег Синєгубов станом на 11 вересня 2022 року ЗСУ звільнили близько 40 населених пунктів на Харківщині.

Вас також можуть зацікавити новини: