Гоптівка, що на Харківщині, знову під контролем України / фото galleryua.com

Збройні сили України вже у Гоптівці - прикордонному пункті пропуску на українсько-російському кордоні у Дергачівському районі Харківської області.

Про це повідомили українські військові 130-ого батальйону ТРО.

"11 вересня Гоптівка перейшла під контроль Збройних Сил України!" - йдеться у повідомленні.

Наразі офіційного підтвердження від Генштабу ЗСУ немає.

Довідка УНІАН. Гоптівка - пункт пропуску через державний кордон України на кордоні з Росією. До початку повномасштабного вторгнення військ РФ через пропускний пункт здійснювався лише автомобільний вид контролю. Розташований у Харківській області, Дергачівський район, поблизу села Гоптівка, на автошляху E105, із яким збігається М20.

Контрнаступ ЗСУ: що відомо

На півдні й у Харківській області триває контрнаступ Збройних сил України, оголошений наприкінці серпня. За словами президента Володимира Зеленського, всього з початку вересня ЗСУ звільнили близько 2 тисяч квадратних кілометрів.

Генштаб звітує про десятки деокупованих сіл. 8 вересня стало відомо про взяття під контроль Балаклії, західні ЗМІ пишуть про звільнення Ізюму, бої тривали у Куп’янську – важливому залізничному сполученню окупантів.

На думку американських високопосадовців, є ознаки того, що нинішній наступ може бути раннім етапом наступу, який може значно відсунути лінію фронту Росії.

Водночас у Міноборони РФ відведення військ з Харківської області називають перегрупуванням – розбиті сили нібито кинуть на Донецький напрямок.

Разом з тим станом на 10 вересня окупанти не полишали спроб іти у наступ у районах 8 населених пунктів на Донбасі. Спроби були рішуче відбиті ЗСУ.

Як  розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов станом на 11 вересня 2022 року ЗСУ звільнили близько 40 населених пунктів на Харківщині.

Вас також можуть зацікавити новини: