Ворог атакував Україну "шахедами" / фото ua.depositphotos.com

Нічний удар ворожими дронами-камікадзе Shahed-136 по Одеській області в черговий раз піднімає питання надання ППО Україні.

На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "Це не є якоюсь таємницею під сімома печатками, що ППО в Одеській області має менш ешелонований характер, ніж навколо самої Одеси. Це обумовлено не тільки тим, що Одеса це обласний центр, а й тим, що саме вона перебувала під основним ударом з 2022", - зазначив він.

При цьому експерт вказав, що райони, особливо Ізмайльський і Ренійський, небезпека обходила стороною, тому, упор з наявних засобів і робився на Одесу. Але достатньої кількості засобів, для закриття повітряного простору над всією областю - немає. 

Відео дня

"Окупанти для ударів по Ізмаїлу та Рені використовують Дунай. При цьому, їх маршрут пролягає в близькості від кордону з Румунією і дрони періодично перетинають повітряний простір країни-члена НАТО, щоб безпечніше досягти цілі. Ми не можемо збивати цілі в повітряному просторі Румунії", - зазначив Коваленко.

Також аналітик сказав, що в свою чергу Румунія поки не демонструє готовність за рахунок своїх ППО збивати небезпечні цілі, що перетинають її повітряний простір. "Більш того, офіційні румунські особи довбають як дятли й продовжують ретранслювати мантру "у нас нічого не падало", хоча зафіксований факт падіння Shahed-136 західніше Плауру!", - підкреслив експерт.

Коваленко констатував, що українська ППО робить все можливе і навіть більше, для знищення ворожих цілей, але не вистачає коштів, тому Україні потрібно більше ППО.

Нічний удар по Одеській області

Близько години ночі стало відомо про повітряну небезпеку для південних областей України. Ворог бив по Ізмаїльському району Одеської області ударними безпілотниками. "Одна людина загинула. Співробітник агропідприємства, який отримав важкі поранення, помер у лікарні", - повідомив глава Одеської ОВА Олег Кіпер. Як повідомили в прес-службі Сил оборони півдня України, вночі в Одеській області знищено 15 безпілотних літальних апаратів типу Shahed-136.

Вас також можуть зацікавити новини: