Одещину атакували дронами / Скриншот

Вночі Російська Федерація вкотре запустила по Одеській області безпілотні літальні апарати. Про це повідомляють у Повітряних силах Збройних сил України.

О 02:00 у своєму офіційному Telegram-каналі вони попередили мешканців Одещини про загрозу застосування російськими окупантами ударних БпЛА. У подальших повідомленнях перебувати в укриттях закликали жителів Ізмаїльского та Килийського районів.

Тим часом голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер також попередив про небезпеку. "Ізмаїльський район, наголошую на необхідності перебувати всім у безпечних місцях! Роботу сил ППО знімати категорично заборонено!" - написав він у Telegram.

Відео дня

Оновлено (6:05): Атака по Одещині тривала понад три години. О 4:27 Повітряні Сили ЗС України попередили, що чергова група ударних БпЛА в Кілійському районі Одеської області та рухається вздовж кордону з Румунією, незабаром стало відомо про дрони в напрямку Ізмаїлу. Ще одна група ударних БпЛА в Кілійському районі Одеської області з'явилася менш як за годину. "Мопеди" знову атакували в напрямку Ізмаїлу. Востаннє про небезпеку застосування БПЛА в ПС попередили о 5:22. О 5:38 в області оголосили відбій повітряної тривоги. 

Оновлено о 04:30: Чергова група ударних БпЛА в Кілійському районі Одеської області, вони рухаються вздовж кордону з Румунією.

Оновлено о 04:00: Група ударних дронів з акваторії Чорного моря прямує в напрямку Ізмаїльського району, повідомляють у Повітряних силах.

Очільник Одеської ОВА відзначає, що окупанти атакують південь області вже майже дві години. "Ще раз прошу жителів та гостей Ізмаїльського району бути в укриттях до відбою повітряної тривоги! Це питання вашого життя та здоровʼя! Наші хлопці та дівчата працюють. Не знімайте та не викладайте їх роботу. Маємо дбати одне про одного", - додав він.

Атака дронів на Одещину: що відомо

Нагадаємо, вчора ввечері Повітряні сили Збройних сил України попередили, що з російського міста Приморсько-Ахтарськ могли запустити ударні дрони типу "Shahed".

Відколи росіяни вийшли з "зернової угоди", вони систематично атакують південь України, намагаючись знищити її портову інфраструктуру.

Під час попердньої атаки, 3 серпня, вони атакували Одеську область 25 дронами, поціливши у припортову інфраструктуру. 22 безпілотних літальних апарати знищила українська протиповітряна оборона.

Вас також можуть зацікавити новини: