РФ продовжує бити по півдню України / скріншот

У ніч на середу, 6 вересня, російські загарбницькі війська знову запустили в бік України безпілотні літальні апарати.

О 22:34 Повітряні Сили Збройних сил України зафіксували запуск кількох груп ударних БПЛА з району полігону Чауда (окупований Крим) та Приморсько-Ахтарська (РФ) у напрямку південних областей України. Вони закликали направлятися в укриття в разі оголошення тривоги.

Вже о 00:45 військові повідомили про рух безпілотників типу "Шахед" у напрямку півдня Одеської області. "Ізмаїльський район - перебувайте в укриттях", - додали вони.

Глава Одеської ОВА Олег Кіпер також закликав жителів Ізмаїльського району залишатися в безпечних місцях до відбою. "Роботу ППО не знімайте і не викладайте в соцмережі", - додав він.

Оновлено (06:29): У більшості областей України – відбій повітряної тривоги. Тривога зберігається в Київській, Черкаській, Запорізькій областях.

Оновлено о 05:55: Жителів Києва просять перебувати в укриттях, у столиці працює протиповітряна оборона.

Оновлено о 05:45: Київська область - в укриття, закликають Повітряні сили. 

Оновлено о 05:36: Умань - в укриття.

Оновлено о 05:20: Тривога поширилася на низку областей, моніторингові канали повідомляють про роботу протиповітряної оборони.

Оновлено о 04:45: Загроза пусків крилатих ракет із російських літаків Ту-95МС, заявили у Повітряних силах. Так зараз виглядає карта тривог.

Росія під ранок ударила по Україні крилатими ракетами: що відомо

Оновлено о 03:30: У Повітряних силах оголосили про відбій повітряної загрози. 

Оновлено о 02:15: Речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук повідомив, що на півдні Одеської області триває бойова робота Сил оборони, в тому числі протиповітряної.

"Подробиці наслідків ворожої атаки - у відповідний час. Про збиття "шахедів", інша інформація не від агентства ОБС (одна бабуся сказала), а від Повітряних сил і обласної військової адміністрації", – додав він.

Атаки дронів по Одеській області

Нагадаємо, 4 вересня окупанти більше трьох годин атакували Кілійський та Ізмаїльський райони області дронами-камікадзе.

Більшу частину дронів збила українська протиповітряна оборона, однак було і влучання по цивільній інфраструктурі. 

Крім того, українські прикордонники заявили про падіння російських дронів на території Румунії. Влада країни заперечує це.

Вас також можуть зацікавити новини: