Офіцер ЗСУ Андрій Ковальов також розповів, хто може допомогти розвалити РФ / скриншот

Офіцер Збройних Сил України Андрій Ковальов заявив, що для нього перемогою у цій війні стане лише розпад РФ. За його словами, війна має бути перенесена на територію ворога.

"Війна повинна бути перенесена на територію противника за будь-яких обставин. І навіть коли розпочнеться розпад Росії - існує низка чинників, які все одно будуть загрожувати національній безпеці. Наприклад, може початися громадянська війна чи низка громадянських конфліктів на території РФ. Це відбуватиметься в безпосередній близькості до України, тож це може нам загрожувати. Тому вже треба думати про заходи, як себе убезпечити", - зазначив він в інтерв'ю АрміяInform.

Офіцер наголосив, що під час розвалу Російської Федерації, коли вона буде "тріщати по швах, - тими уламками може завалити й Україну". Він також додав, що нашій країні варто чекати міграційну кризу під час розпаду Росії. 

Відео дня

"Чимало з тих людей "згадають", що вони "українці" й захочуть повернутися в Україну. Отже, однозначно мають бути введені заходи, щоб не впускати цих людей на територію нашої країни. Під час однієї з конференцій в одній з балтійських держав нам представляли план, як буде діяти ця країна в умовах розвалу Російської Федерації. Так, в Естонії, Фінляндії, Сполучених Штатах вже прораховують сценарії розвалу РФ, у них є таке стратегічне планування, вони знають, як повинні реагувати на це, тому що в них на дуже високому рівні питання національної безпеки", - пояснив військовий.

Проте, на думку Андрія Ковальова, наразі він не бачить руху щодо розвалу РФ. 

"Росія воює проти нас 10 років, але для більшості українців РФ - це terra incognita, вони не знають, що це таке. А Москва і Росія - це велика різниця. І Москва - це далеко не вся Росія", - додав він.

Також він прокоментував національно-визвольні рухи, які могли б відбуватися в Росії. Офіцер зауважив, що ставиться до них скептично. 

"Якби вони були, то вже б діяли: зачистили путінський режим тощо. Тому я вважаю, що розвал Росії очолять путінські еліти. Так, ті самі еліти, які зараз при владі в республіках. І як тільки Росія почне сипатись - вони стануть на чолі цього розвалу", - підкреслив військовослужбовець.

Він згадав, як свого часу розвал Радянського Союзу очолили місцеві комуністичні еліти.

"Пам’ятаєте, як в СРСР говорили про Литву, Латвію й Естонію? "Ето наша заграніца". Тому що совєти не почувалися там впевнено, вони їздили в ці країни, як на екскурсію, - народи Балтії підкреслено показували, що вони інші й що вони - в окупації. Українці, на жаль, не встигли зробити такого "щеплення", і по нас проїхалися катком геноцидів, репресій, винищення. Україна зараз максимально близька до того, щоб в Росії запалало і вона почала розвалюватися. Але над цим має працювати не лише Україна", - сказав Андрій Ковальов.

Військовий нагадав, що СРСР було розвалено тоді, коли це рішення ухвалили для себе політичні еліти США. За його словами, республіканці на чолі з президентом Рональдом Рейганом теж "ефективно розвалювати СРСР, запустивши цей процес". Він зазначив, що наразі американські еліти не розуміють, що РФ необхідно розвалити. 

"Про це треба чесно і відверто говорити: країни-партнери, які нам допомагають, зокрема, країни Європи, у 2022-2023 роках повністю профінансували за рахунок своїх бюджетів війну проти України. Вони накупили товарів та енергоносіїв у Росії рівно на таку суму, яку РФ витратила за цей час у війні проти України. Отже, лише тоді, коли існуватиме політичний консенсус щодо розвалу російської імперії, вона почне розвалюватися. І очолять цей процес путінські еліти на місцях, з числа, наприклад, "єдиноросів". Тоді вони всі почнуть говорити, що "з дитинства за незалежний Татарстан, Башкортостан, незалежну республіку Тува", - підсумував офіцер. 

Ставлення Заходу до РФ: що відомо

Раніше політтехнолог, публіцист і блогер Михайло Шейтельман заявив, що на Заході вирішили, що Путіна "можна добивати". За його словами, скоро на Росію чекають темні часи. 

"Дороги назад для Путіна немає. Немає способу ввести Путіна назад. Значить, його можна добивати будь-якими способами", - пояснив він.

Також начальник штабу РДК Олександр псевдо "Фортуна" відповів, чи розпадеться Російська Федерація. Він наголосив, що відсоток підтримки в російського диктатора Володимира Путіна дуже високий.

"І говорити про те, що назрівають якісь соціальні невдоволення, поки що зарано. Цього не буде. Моя особиста суб'єктивна думка - це можливо тільки із зовнішнього боку", - прокоментував "Фортуна".

Вас також можуть зацікавити новини: