Коли ЗСУ звільнять Херсон / фото ua.depositphotos.com

Звільнити Херсон від російських окупантів можна навіть швидше, ніж прогнозував голова ГУР Кирило Буданов, але для цього є кілька варіантів.

Таку думку 24 каналу озвучив херсонський активіст Володимир Молчанов.

Зокрема, для деокупації Херсона, можна:

Відео дня
  • "перерізати" переправи через греблю;

За його словами, для цього треба підняти рівень води в Дніпрі вище того, який є зараз, приблизно на рівень весняних паводків.

"Достатньо буде одного метра підняття води для того, щоб перевезення окупантів суттєво ускладнилися або стали зовсім неможливими. І треба знищити можливість переправлятися транспортом через греблю Каховської ГЕС", – пояснив Молчанов.

  • знищити міст в Олешках, який веде до Антонівського мосту та переправ через Дніпро;

"Олешківській міст набагато коротший і росіянам, щоб його замінити, треба буде зробити щонайменше дві переправи. Є ще багато об’єктів, які треба знищувати", – зазначив Молчанов.

На його думку, цей варіант є можливим, адже вода та повітря буде холодним, тож окупантам буде складніше робити перевезення через вогневий вплив ЗСУ.

"Тоді вони за браком снарядів, пального та навіть їжі будуть змушені відступати, не зважаючи на можливу артилерійську підтримку з лівого берега… Окупанти вже окопуються вздовж берегів, і якщо підніметься рівень води, то ці окопи будуть підтоплені і сидіти по коліна у воді в холод росіяни не будуть", – пояснив Молчанов.

Звільнення Херсона: що відомо

УНІАН писав, як прогнозує керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов, операція зі звільнення Херсона триватиме до кінця листопада 2022 року. За словами керівника розвідки, зараз у Херсоні перебувають найбільш підготовлені та найбоєздатніші російські підрозділи. Велика частка з них – це військово-десантні війська РФ, російські сили спеціального призначення та морська піхота, тобто найбоєздатніші підрозділи, які є у Росії.

Наразі відомо, що рашисти проводять інформаційну операцію про нібито "втечу" з Херсона, щоб змусити Україну перекинути туди війська з інших напрямків.

Російські війська переформатовують свої підрозділи та готуються до вуличних боїв. Повідомлялося, що окупанти намагаються створити лінію оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: