Росія готується до відведення артилерії з-під Херсона / фото ua.depositphotos.com

Російські війська здійснюють підготовчі заходи щодо відведення артилерійських підрозділів з правобережної частини Херсонської області. Надалі їх можуть перекинути на інші напрямки.

Про це говориться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Також повідомляється, що російські окупанти намагаються створити на підконтрольній території в Херсонській області умови, непридатні для проживання місцевого цивільного населення.

Відео дня

"Окупаційна влада тимчасово зайнятої території Херсонської області намагається створити на підконтрольній території умови, непридатні для проживання місцевого цивільного населення. Так, в Новій Каховці з 29 жовтня поточного року відключено доступ до мережі Інтернет та через гучномовці поширюють інформацію про необхідність виїзду з області протягом 48 годин через нібито загрозу ракетних ударів з боку Збройних Сил України. Першочерговій так званій "евакуації" підлягає медперсонал місцевих лікарень та оперативні служби міста", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначається, окупаційна влада видала указ, що зобов’язує підприємців розпродати весь продовольчий товар та закрити магазини і ринки з 1 листопада 2022 року.

Контрнаступ ЗСУ на півдні

Раніше повідомлялося, що українська армія отримала артилерійську перевагу на південному напрямку. Про це писав The New York Times, посилаючись на аналітиків і українських військових.

Генштаб зазначав, що росіяни примусово вивозять людей з Нової Каховки та "евакуюють" ліки з Херсона. Крім того, окупанти зміцнюють оборону Херсона: перекидають "Росгвардію", а також селяться у в'язницях.