Окупанти перекинули свої війська з півдня на схід / фото: censor.net

Російські окупанти кинули всі сили на схід України й тим самим дали можливість українським захисникам досягти певних успіхів на південному фронті, зокрема в Херсонській області.

Про це розповів в ефірі Радіо НВ експерт Defense Express Іван Киричевський.

"З одного боку, всі кому не лінь говорять про те, що є просування [на півдні], а ось на сході ми втрачаємо. Тому і вийшло, що поки наші війська перемелювали окупантів на сході, самі ж росіяни були змушені знімати свої більш-менш боєздатні частини, перекидаючи їх на схід. Назад навпаки: перекидали найменш боєздатні частини, наприклад, цих так званих "мобіків", новосформовані частини так званих "ЛНР" і "ДНР" взагалі на старих радянських танках Т62. Або на тому ж південному напрямку раптом засвітилося ще більш екзотичне формування - російський добровольчий осетинський батальйон на старих танках", - розповів він.

Відео дня

За словами експерта, росіяни "прорідили" свою лінію оборони, пославши війська від Херсона і Миколаєва воювати за Сєвєродонецьк і Лисичанськ.

"Склалася ситуація, про яку сьогодні в одному зі своїх інтерв'ю говорив голова Миколаївської ОДА [Віталій] Кім: є район, в якому наші війська можуть просуватися. Росіяни про це вчасно не можуть дізнатися, тому що у них дуже великі діри на фронті в тому напрямку. Вийшло, що там, здається, ми щось здаємо, втрачаємо, а тут є перспектива, що ми через деякий час відіб'ємо назад Херсон і завдамо росіянам дуже катастрофічну (в моральному плані) для них поразку", - пояснив Киричевський.

Нагадаємо, раніше військовий експерт Олег Жданов заявив, що в даний час Україна не готова звільняти Херсон від російських окупантів, хоча ЗСУ і знаходяться від нього на відстані 17 кілометрів.

Своєю чергою російський опозиційний публіцист Андрій Піонтковський впевнений, що звільнення Херсона від окупантів повергнет РФ в справжній шок, там завалиться вся "піраміда брехні".