САУ Caesar / фото Nexter Group

Під час визволення Зміїного воїни ЗСУ скористалися хитромудрим трюком. Вони встановили САУ Caesar французького виробництва на баржі, які курсували в межах десяти кілометрів від берега. Завдяки цьому бійці змогли обстрілювати позиції окупантів на острові.

Такою інформацією поділилося видання The New York Times у своєму новому матеріалі про війну в Україні. За словами журналістів, ЗСУ всередині НАТО називають "армією Макгайвера". Це відсилання до старого американського телесеріалу "Секретний агент Макгайвер", в якому головний герой постійно імпровізував і застосовував все, що попадеться під руку.

ЗСУ отримали таке прізвисько за своє вміння адаптуватися. Це доводить трюк з Caesar. Так як Зміїний розташований на дистанції 50 км від берега, а радіус дії згаданих САУ до 40 км, то українські захисники встановлювали артилерійські знаряддя на баржі. Вони відпливали на 10 кілометрів від берега, після чого бійці починали вести вогонь по рашистах.

Відео дня

У матеріалі також наголошується, що ЗСУ потопили флагман Чорноморського флоту "Москва" власними ракетами. А ще Україна створила свої морські безпілотники для атак на ворожі кораблі.

Звільнення Зміїного: основна інформація

Українські захисники регулярно наносили удари по угрупованню окупантів на острові. В результаті рашисти втекли зі Зміїного 7 липня. Міноборони РФ в офіційній заяві назвало це "жестом доброї волі".

Звільнення Зміїного відкрило шляхи для вивезення сільськогосподарської продукції та проходу суден в акваторіях Чорного моря.

Після втечі окупанти неодноразово влаштовували бомбардування острова. Їх основною ціллю стало знищення своєї ж кинутої техніки.

В кінці липня ВСУ навідалися на Зміїний і провели розмінування території. Вони також встановили на острові український прапор і врятували кота, який пережив окупацію.

Вас также могут заинтересовать новости: