США дадуть відповідь РФ у разі ядерного удару / фото REUTERS

У Москві вважають, що вони можуть налякати Україну ядерною зброєю, взяти "на понт", а в Пентагоні сидять одні слабаки і не зможуть відповісти на погрози. Але насправді американські генерали давно хочуть запустити ракети по Кремлю.

Таку думку висловив російський опозиціонер Марк Фейгін в новому випуску "Балаканки".

"Можливо, є якісь внутрішні механізми, щоб всередині центру прийняття рішень - оточення Путіна - якимось чином пояснити, що буде з вами всіма, що буде з вашими сім'ями, з тваринами, з дітьми, онуками і так далі... Коли мова дійде до цього - панькатися перестануть! Ніхто навіть не буде розбиратися: можна чи не можна. Потім розберуться", - зазначив Фейгін. 

Він зазначив, що в Кремлі вважають, що можуть погрожувати всьому світу, але нікому і нічим їм відповісти.

"Є відчуття в Кремлі, в Генштабі, що в Пентагоні сидять "генерали в колготках" - вони слабаки, боягузи, воювати вони не вміють. Хто їм це вселив - я не можу зрозуміти. Вони (у РФ - УНІАН) грають з такою небезпечною для себе історією через нерозуміння. У Кремлі вважають, що можуть погрожувати і насправді нікому і нічим відповісти. Це така велика помилка! Це таке глибоке нерозуміння!" - каже опозиціонер.

Але водночас, за його словами, в Москві все ж є люди, які розуміють всю ситуацію.

"Думаю, вони доводять інформацію, що з цим краще не жартувати. Американці американцями, але там є люди безбашенні! Ви що хочете спробувати?"- цікавиться Фейгін.

Ядерний шантаж Путіна

У Кремлі не перестають шантажувати світ ядерною зброєю. Так, Володимир Путін 21 вересня знову заговорив про використання ядерної зброї - стверджував, що РФ пустить в хід всі засоби, якщо з'явиться нібито загроза її територіальній цілісності. 

Варто зазначити, що російська сторона вважає "своїми" захоплені українські території, а Київ активно займається їх звільненням.

Держсекретар США Ентоні Блінкен сказав, що Штати мають чіткий план дій у випадку, якщо РФ застосує проти нашої країни ядерну зброю. За його словами, Вашингтон приватно повідомив Москву про ймовірні наслідки "на дуже високому рівні".

Ще в кінці квітня Борис Джонсон, який тоді ще займав пост прем'єр-міністра Великобританії, заявив, що його країна не консультуючись з НАТО може завдати по Росії у відповідь ядерний удар.

На думку експертів, в тому випадку, якщо Путін зважиться запустити ядерну боєголовку, дії Заходу і не тільки щодо запобігання удару будуть моментальними.

Зокрема, російський опозиційний політик Ілля Пономарьов заявив, що зупинити Путіна намагатиметься навіть його оточення, яке тотально проти подібного розвитку подій. В такому випадку Путіна чекатиме фізичне усунення.

Військовий експерт Олег Жданов своєю чергою нагадав, що країни-партнери України готові завдати превентивного удару.

І публіцист Андрій Піонтковський висловив упевненість, що Захід пережив свій страх перед шантажем Путіна і готовий його знищити в разі чого.

Вас також можуть зацікавити новини: