За тиждень ЗСУ звільнили територію розміром із Хмельницький

оновлено

Українські військові звільнили від російських загарбників сім населених пунктів.

Протягом минулого тижня українські захисники та захисниці звільнили 90 квадратних кілометрів територій (для порівняння - це площа міста Хмельницький, - УНІАН) та 7 населених пунктів.

Як повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, за минулий тиждень під час ведення наступальної операції у Донецькому та Таврійському операційних районах просування військ наступального угруповання склало 6,5 км.

За її словами, площа території, взятої під контроль, становить 90 квадратних кілометрів.

Зокрема, звільнено сім населених пунктів: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне

Як уточнив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, зі звільнених на Донеччині, - Сторожового, Благодатного та Нескучного, - евакуювали 11 людей. Їх доправили в безпечні місця області.

Звільнення українських територій

Як повідомляв УНІАН, протягом останніх тижнів у соцмережах почала поширюватися інформації про старт контрнаступальних дій української армії. Зокрема, британська розвідка повідомляла, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян на кількох напрямках.

Згодом, початок контрнаступу підтвердив й президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що українські військові налаштовані позитивно.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни, українські військові досягли успіхів і звільнили низку населених пунктів, хоча росіяни намагаються применшити значення втрати контролю над ними.

Вас також можуть зацікавити новини: