Жданов розповів про загрози з боку Білорусі / фото ua.depositphotos.com

Для України сьогодні існують дві загрози з боку Білорусі - ракетні війська і російські пілоти, що завдають авіаударів.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю Наталії Мосейчук, передає ТСН.

За його словами, війська сусідньої республіки в даний час не формують ударне угруповання, а здійснюють бойове чергування.

Відео дня

"Є шість батальйонно-тактичних груп, вони знаходяться на Поліському та Волинському напрямках. До речі, 20 липня закінчується ротація військ на цих напрямках. Тобто одні прийшли, інші пішли. Також білоруси постійно проводять навчання, але формування ударного угруповання для входу на територію України наша розвідка не спостерігає. Реальна загроза з боку Білорусі - російські ракетні війська, комплекси "Іскандер", розгорнуті вздовж кордону, і російські пілоти, що виконують поки тренувальні польоти на білоруських літаках, це дві реально існуючі загрози", - попередив експерт.

Військова загроза з боку Білорусі

Як раніше повідомляв УНІАН, Білорусь продовжує відправляти Росії боєприпаси, проводить тривалі військові навчання на кордоні з Україною. У країні оголошений військові збори біля кордону з Україною, громадянам вручають повістки.

При цьому Генштаб ЗСУ повідомляв, що з боку Білорусі на Волинському та Поліському напрямках можливі провокації.

14 липня в Білорусі помітили вантажівки, які ймовірно перевозили ракети для зенітно-ракетних комплексів з-300. Автомобілі рухалися в бік Бреста.