У Білорусі проводять мобілізаційні навчання військових / фото REUTERS

У Білорусі триває вручення повісток, там до 9 липня продовжили мобілізаційні навчання. Тим часом біля українського кордону у Брянській та Курській областях Росії окупанти продовжують утримувати до трьох батальйонних тактичних груп.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Генштаб ЗСУ.

"На Волинському та Поліському напрямках, за наявною інформацією, в збройних силах республіки Білорусь продовжено терміни проведення мобілізаційного навчання до 9 липня поточного року (попередні терміни 22 червня – 1 липня 2022 року). У рамках проведення зазначених заходів, через військові комісаріати Гомельської області триває вручення повісток. Крім того, лікарям повідомлено про заборону виїзду за межі країни", - йдеться у повідомленні.

На Сіверському напрямку з метою прикриття російсько-українського кордону у Брянській та Курській областях противник продовжує утримувати до трьох батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу та підрозділів повітряно-десантних військ. Агресор здійснив вогневе ураження артилерією позицій Сил оборони у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей.

З метою порушення системи управління та зв’язку підрозділів Сил оборони ворог застосовує комплекси радіоелектронної боротьби у районах населених пунктів, що розташовані поблизу державного кордону на території Бєлгородської області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наразі білоруська армія не готова до будь-яких наступальних операцій.

Вас також можуть зацікавити новини: