ЗСУ знову попрацювали на півдні / фото REUTERS

ЗСУ на півдні знищили понад 70 російських загарбників.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє оперативне командування "Південь" за підсумками 15 вересня.

Наголошується, що нашою авіацією нанесено 9 ударів, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 330 вогневих завдань по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки, складу боєприпасів в Бериславському районі, по Каховському мосту, по пятьох понтонних переправах біля Дар'ївки, Садового, Нової Каховки.

Відео дня

"Достеменно відомо, що вороже військо зменшено на 71 рашиста, 27 одиниць озброєння та техніки, серед яких 5 танків, 14 одиниць іншої авто-бронетехніки, реактивна система залпового вогню "Град", самохідна артилерійсько-мінометна установка "Нона-С", самохідна артустановка "Гвоздика", зенітна самохідна установка "Шилка", 2 гаубиці "Мста-Б" та два 120-ти мм міномети", - йдеться у повідомленні.

Тим часом, як зазначили в ОК "Південь", корабельне угруповання ворожого флоту загальною кількістю 13 одиниць продовжує маневри вздовж кримського узбережжя укриваючись від шторму та імовірних уражень зброєю Сил оборони. Водночас, ворог тримає напоготові 3 надводних та 1 підводний ракетоносій на бортах яких 28 ракет типу "Калібр".

Війна в Україні: актуальні дані

Триває контрнаступ ЗСУ на півдні та в Харківській області. Звільнено вже тисячі квадратних кілометрів окупованої території, включаючи Ізюм, Балаклію та Куп'янськ.

Разом з тим українські правоохоронці у деокупованих населених пунктах знаходять докази військових злочинів РФ, в тому числі місця тортур цивільних.

На Херсонському напрямку логістика ворога - під вогневим контролем ЗСУ. Як відзвітували в ОК "Південь", ЗСУ зробили неможливим використання окупантами Каховського мосту.

На Донецькому напрямку росіяни не припиняють спроб штурмів. Сили оборони України успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Весела Долина, Майорськ та Зайцеве.

Але, як зазначив голова Луганської ОВВА, через успіхи контрнаступу ЗСУ окупанти почали переходити до оборони. Зафіксовано будівництво фортифікаційних споруд у Сватовому-Троїцькому-Кремінній. 

З початку повномасштабного вторгнення захисники ліквідували вже 53 850 окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: