Світлана Алексієвич полетіла до Німеччини / фото REUTERS

Нобелівський лауреат і член Президії Координаційної ради Світлана Алексієвич полетіла до Німеччини.

Про це повідомляє TUT.BY.

Помічниця опозиціонерки запевнила, що від'їзд Алексієвич не пов'язаний з кримінальною справою проти Координаційної ради.

Відео дня

"Вона (Світлана Алексієвич - УНІАН) полетіла у своїх особистих справах. У неї заплановані зустрічі, книжковий ярмарок у Швеції, на Сицилії їй вручатимуть нагороду", - заявила помічниця письменниці Тетяна Тюріна.

При цьому Тюріна не змогла відповісти, коли опозиціонерка повернеться до Білорусі.

"Все залежить від того, як тут (у Білорусі - УНІАН) будуть розвиватися події і від її самопочуття", - резюмувала Тюріна.

Читайте такожПід час недільних протестів у Білорусі затримано понад 340 осіб

Нагадаємо, раніше білоруська письменниця українського походження, лауреат Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич прокоментувала ситуацію в республіці, звернувшись до Олександра Лукашенка.

Зокрема, вона закликала Лукашенка покинути пост президента.

"Я хотіла б сказати те ж, що красиво сказала журналіст Світлана Калінкіна:" піди красиво!.."Але вже не вийде, вже кров [пролилася]. Піди, поки не пізно, поки ти не ввергнув народ в жахливу безодню, в безодню громадянської війни! Іди! Ніхто не хоче Майдану, ніхто не хоче крові. Тільки ти хочеш влади. І це твоє бажання влади вимагає крові", - сказала вона.

Хроніка протестів у Білорусі