Глава МЗС Фінляндії засумнівалася, що РФ здатна стати демократією "без Путіна" / фото ua.depositphotos.com

Глава МЗС Фінляндії Еліна Валтонен засумнівалася, що Російська Федерація здатна стати демократичною державою, навіть якщо крісло президента РФ займе хтось інший, а не Володимир Путін.

Чиновниця вказала, що "без Путіна" в Росії все може бути "навіть гірше". Своєю думкою вона поділилася в інтерв'ю The Washington Post.

Валтонен вважає "малоймовірним", що РФ якимось чином стане мирною нормальною демократією, якщо Путін складе повноваження. 

Відео дня

"Ми повинні готуватися до гіршого, а найгірше полягає в тому, що Росія залишиться такою, яка вона є, а в майбутньому, можливо, навіть гірше", - заявила вона.

Також глава МЗС Фінляндії вказала, що російська "машина війни", очевидно, довго готувалася до протистояння з Україною. Багато хто досі не усвідомлює, що це не просто чергова війна Путіна. 

Будучи при владі, він десятиліттями вибудовував навколо себе відповідну інфраструктуру. До вторгнення в Україну у 2014 році армія РФ також незаконно зайшла військами до Грузії (2008 рік). За майже два десятиліття воєн хтось би міг сказати Путіну, що це "не добре", якби в російській політиці не поділяли його точку зору, натякнула Валтонен.  

За її словами, Захід прагне знову побачити в Росії свободу слова, її прагнення до відкритості до миру, а не навпаки.  

"Щоб пересічний росіянин мав право голосу в тому напрямку, в якому рухається країна, щоб Росія відкрилася для громадянського суспільства і стала нормальною демократією", - зазначила глава МЗС Фінляндії.

Путіна "знищать" в ролі президента до Нового року

Нагадаємо, раніше російський опозиціонер В'ячеслав Мальцев заявив, що Путін "не жилець", як президент. Опозиція у РФ прагне знищити Путіна до Нового року й обрати тимчасовим президентом на 100 днів голову уряду Росії Михайла Мішустіна, заявив Мальцев. "Путіна приб'ємо - дуже і дуже хочеться", - зазначив він. 

Раніше політолог Валерій Соловей також заявляв, що Путін помре. За його словами, це може статися скоро. Можливо, лідер РФ помре до кінця осені.

Вас також можуть зацікавити новини: