Експерт оцінив можливих кандидатів на пост президента РФ після Путіна / скріншот

Існує кілька версій про те, хто ж може стати заміною для російського диктатора Володимира Путіна на посаді президента РФ. Серед потенційних кандидатів воєначальник і губернатор Тульської області Росії Олексій Дюмін, глава російського уряду Михайло Мішустін і син секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева – Дмитро.

"З приводу Дюміна я скажу, що якась асболютна міфологія оточує цю людину. Можна сказати, що Бетмен буде президентом Росії. Хто бачив взагалі цього Дюміна? Я не бачив жодного факту або якихось доказів, що у нього є підстави припускати, що він буде наступником. Вигадана, по-моєму, фігура", – пояснив в інтерв'ю Пітеру Залмаєву на каналі "Утро февраля" політтехнолог і письменник Михайло Шейтельман. 

Іншим кандидатом на крісло Путіна вважають главу російського уряду Михайла Мішустіна.

"Мішустін – зовсім інша справа, тому що є конституція. Убий сьогодні Путіна, і буде виконуючим обов'язки президента Мішустін. Як відомо, обрати новим президентом в Росії найпростіше того, хто зараз виконує обов'язки. Тому, по-перше, є прості інструменти зробити Мішустіна президентом. Я не знаю, які у нього там позиції – кому він вигідний, кому він не вигідний. Україна в якійсь мірі, напевно, буде готова вести з ним переговори. Але саме переговори про перемир'я, а не переговори про мир, в цьому різниця. Переговори про закінчення війни можна буде вести хоч з чортом лисим, як колись говорив президент Зеленський. Тобто в тому числі з Мішустіним. Але нормалізації відносин між країнами з Мішустіним бути не може, тому що він – воєнний злочинець", – зазначив Шейтельман. 

Є і третій кандидат, ім'я якого часто спливає у ЗМІ, а саме син Миколи Патрушева – Дмитро. І він, за словами політтехнолога, найгірший кандидат в президенти РФ, якого можна придумати.

"Щодо сина Патрушева є якісь проблеми. Проблема в тому, що він тупий – це реальна велика проблема. Мішустін, напевно, десь навчався, він якось розмовляти вміє. А ті, хто бачив Патрушева, я уявляю, в якому вони жаху від того, що це може бути кандидат в президенти Росії. Є такий термін "не вибирається". Він виглядає як людина, яка не вибирається. Немає біографії взагалі, він ні хвилини не працював. Жодного разу не був одружений, має 6 дітей при цьому. Тобто це найгірший кандидат в президенти Росії, якого можна придумати", – додав експерт.

Однак, на думку Шейтельмана, цей список набагато довший. У ньому можуть бути десятки людей.

Зміна влади в Росії

Розмови про те, що режим Володимира Путіна в Росії йде до краху точаться вже давно. Вони активізувалися після того, як РФ вторглася в Україну в лютому 2022 року. Є багато версій про те, як же зміниться влада в Росії – від бунтів еліт і палацових переворотів до розпаду РФ на менші суб'єкти. 

У липні 2023 року Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що у Росії починається момент переходу влади. За його словами, приводом для подібних змін став "заколот" ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина. Міністр зазначив, що цей бунт показав: режим у Кремлі слабшає.

Відхід диктатора Путіна з влади спрогнозував і колишній британський шпигун Крістофер Стіл, який керував у MI6 відділом по РФ протягом декількох років. Він заявив, що президент РФ тяжко хворий, що підвищує ймовірність його раптової смерті.

Вас також можуть зацікавити новини: