Джон Келлі зазначив, що Трамп вважає військових "невдахами" / фото REUTERS

45-ий президент США Дональд Трамп, який має намір знову зайняти крісло глави держави, "цинічно" ставиться до громадян своєї ж країни. Він вважає американських ветеранів "невдахами" і захоплюється диктаторами-вбивцями.

"Людина, яка не хотіла, щоб її бачили в присутності військових з ампутованими кінцівками, тому що "це погано впливає на мене". Людина, яка розмірковувала про те, що наші найдорожчі герої, які віддали своє життя, захищаючи Америку, "невдахи", – розповів колишній глава адміністрації Білого дому Джон Келлі в інтерв'ю CNN.

За його словами, Трамп "не здатний зрозуміти, чому американська громадськість шанує колишніх військовополонених і загиблих в бою". Крім того, екс-президент назвав "невдахами" колишнього сенатора Джона Маккейна, який потрапив у полон під час війни у В'єтнамі, і екс-президента Джорджа Буша-старшого, який під час Другої світової війни був пілотом.

Відео дня

Крім того, Келлі зазначив, що Трамп негативно висловлювався про жінок, представників різних меншин, національностей та релігійних течій.

"Людина, яка не має жодного уявлення про те, за що виступає Америка, і не має жодного уявлення про те, що таке Америка. Людина, що захоплюється автократами і диктаторами-вбивцями. Людина, яка не має нічого, крім презирства до наших демократичних інститутів, нашої Конституції і верховенства права", – підсумував екс-глава адміністрації Білого дому.

Скандальні заяви Трампа - головні новини

У 2024 році президентські вибори пройду в США. Дональд Трамп знову балотуватиметься, але йому інкримінують кілька звинувачень. Крім того, суд визнав його винним у шахрайстві.

При цьому він кидається гучними, а іноді і образливими заявами про США, Європу і війну в Україні. Так, Трамп звинуватив главу Об'єднаного комітету начальників штабів Марка Міллі у "зраді" та заявив, що він "заслуговує страти". 

Що стосується України, то Трамп обіцяв "закінчити війну за 24 години", закликав "віддати" Росії Крим в обмін на мир та інше.

У свою чергу президент США Джо Байден назвав рух Дональда Трампа загрозою для демократії США.

Вас також можуть зацікавити новини: