Папа Римський / фото REUTERS

Папа Римський Франциск розкритикував президента РФ Володимира Путіна за розв'язання "жорстокої війни" в Україні.

У своїй суботній промові на Мальті він не назвав його ім'я, але відсилання було очевидним.

"Ми думали, що вторгнення в інші країни, жорстокі вуличні бої і ядерні загрози були похмурими спогадами про далеке минуле. Але вчергове якийсь можновладець, на жаль, загрузлий в анахронічних заявах про націоналістичні інтереси, провокує і розпалює конфлікти, в той час як прості люди відчувають необхідність будувати майбутнє, яке або буде спільним, або його не буде взагалі. І тепер, серед ночі війни, що спустилася на людство, будь ласка, не дозвольмо, аби зникла мрія про мир", – заявив він.

Раніше повідомлялося, що Папа Римський Франциск думає над питанням відвідування Києва найближчим часом.

19 березня Папа Римський Франциск відвідав ватиканську педіатричну лікарню "Бамбіно Джезу", щоб провідати українських дітей, які отримали поранення в ході війни в Україні.

20 березня Папа Римський Франциск на площі Святого Петра у Ватикані молився за мир в Україні та заявив, що напад Росії на Україну – це святотатство, яке не має виправдання. Також Папа звернувся до світової спільноти й закликав докласти зусиль для припинення кровопролиття в Україні.

А 23 березня стало відомо, що президент України Володимир Зеленський під час діалогу з Папою Римським запросив його відвідати Україну

Вас також можуть зацікавити новини: