Росія зганьбилася парадом на Красній площі / скріншот

Відсутність техніки на параді 9 травня на Красній площі у Москві говорить про те, що вся вона зараз знаходиться на полях битви на фронті. Везти в Москву техніку, якої катастрофічно не вистачає для війни, було б нелогічно.

"Тому в Росії і не пішли на цей крок. Викотили Т-34 і кілька ракет, які в даний момент не використовуються. Ті ж С-300 і "Ярси "(PC-24 "Ярс" - російська твердопаливна міжконтинентальна балістична ракета, - УНІАН), - вони хоч і готові до виконання бойових завдань, але їх нікуди застосовувати. Це така демонстрація майбутнього Росії і російської армії. Вони показали суспільству і самі подивилися на те, що залишиться від російської армії: один танк Т-34, який навіть і в переплавку толком то не годиться, крім дула і гусениць", - зазначив в інтерв'ю УНІАН військовий експерт Роман Світан.

За його словами, парад є також демонстрацією безсилля РФ і "глухого кута в розвитку". Експерт пояснив, що росіяни не можуть навіть самі себе убезпечити.

Відео дня

"Вони не можуть ту ж авіацію випустити, боячись ударів по ній. Армія, яка не може сама себе захистити - це не армія, це просто вже збіговисько "зелених чоловічків", може, на залізі. Але не більше того. Це не дуже хороша перспектива росіян. Хоча, з точки зору самих росіян, це скоріше хороша перспектива, так як їм не треба буде витрачати гроші на підтримку в робочому стані армії. У них не буде ні грошей - ми їх заберемо за допомогою репарацій; ні армії - вона їм просто буде не потрібна", - підкреслив Світан.

Парад у Москві 9 травня - що повідомлялося

Як спочатку писав УНІАН, єдиним танком, який взяв участь у військовому параді на Красній площі в Москві, став раритетний Т-34. Пізніше стало відомо, що компанію їм склали два Т-34-85, випущені в 1950-х роках в Чехословаччині. Їх могли доставити з Лаосу.

За оцінкою експертів, сам парад для росіян зіграв "в мінус". Військовий аналітик Олексій Гетьман звернув увагу на обличчя запрошених гостей Путіна, особливо Олександра Лукашенка.

"Вони так постійно дивилися в небо. Я думаю, що вони дуже боялися, що буде атака наших БПЛА. І вони так дуже злякано виглядали. Ці гості, які приїхали до росіян з колишніх республік СРСР, вони їх використовували як щит, розуміючи, що ми атакувати точно не будемо", - переконаний Гетьман.

Вас також можуть зацікавити новини: