Росіяни викотили на парад 9 травня Старий танк Т - 34 / скріншот

Те, що росіяни викотили на парад 9 травня у Москві музейний експонат - древній танк Т-34 з 85-міліметрової гарматою , - можна відзначити, як "найкраще і найпотужніше" з усього, що було представлено на цьому святі "побєдобєсія" під егідою СРСР.

"Прекрасно прокотився, прекрасно зберігся з часів Другої світової війни", - іронічно зазначив військовий експерт Олег Жданов, коментуючи парад на Червоній площі 9 травня.

Він зізнався, що навіть сам не очікував, що росіяни представлять таку малу кількість техніки і військових на параді.

"Парад 9 травня в Москві я б охарактеризував одним питанням: а де російське військо? Війська-то не залишилося. Навіть я такого не очікував. Парадні розрахунки залишилися ж, "Армати" ж не воюють, це не бойові танки, вони навіть не закінчили державні випробування. І там купа інших - нові бронетранспортери, які теж тільки у парадний розрахунок були включені. Артилерію нову не показали. І як скромно була представлена "ядерна дубина" - парадним розрахунком комплексу "Іскандер" та комплексом "Ярс". І то, як мінімум, повинно було їхати 6 пускових установок, а було три. Так скромненько прокотилися. І три експериментальні бронемашини, які теж тільки з парадного розрахунку. І танк Т-34... Ось це вразило. Війська не залишилося, я так розумію", - заявив Жданов.

Також експерт звернув увагу, що особовий склад параду в основному складався з молодих людей: "Курсанти і слухачі академій, "нахімовці", "суворовці". Всі учні. Призовники".

А на трибунах сиділи найманці: "Судячи з усього, "вагнерівці" або "кадирівці", в основному кавказької зовнішності люди у військовій формі, учасники так званої "СВО".

Парад у Москві 9 травня - що повідомлялося

Як писав УНІАН, спочатку з'явилася інформація, що єдиним танком, який взяв участь у військовому параді на Червоній площі в Москві 9 травня, став раритетний Т-34.

Пізніше стало відомо, що танків було три. І це були танки Т-34-85, випущені в 1950-х роках в Чехословаччині. Їх могли доставити з Лаосу.

Військові експерти дійшли висновку, що сам парад для росіян зіграв "в мінус".