Російські учні повинні будуть пройти строєву, тактичну, вогневу, інженерну, військово-медичну та технічну підготовку​ ​​​​​/ фото Вікіпедія

Російських учнів почнуть готувати до участі у війні та навчати застосовувати сучасні методи її ведення. Про це повідомляє російський Telegram-канал The Moscow Times із посиланням на проєктом наказу Мінпросвіти РФ.

Зазначається, що, згідно з документом, у рамках нового шкільного курсу "Основи безпеки та захисту Батьківщини" учні повинні будуть пройти строєву, тактичну, вогневу, інженерну, військово-медичну та технічну підготовку, а також ознайомитися з загальновійськовим статутом.

"Вимоги до предметних результатів засвоєння базового курсу з основ безпеки та захисту Батьківщини повинні відображати: сформованість уявлень про сучасний загальновійськовий бій; розуміння можливостей застосування сучасних досягнень науково-технічного прогресу в умовах сучасного бою, включаючи способи військового застосування безпілотних літальних апаратів", - йдеться у проєкті рішення.

Відео дня

Також учні повинні отримати уявлення "про роль Росії в сучасному світі, загрози військового характеру, роль Збройних сил Російської Федерації у забезпеченні захисту держави".

Російські діти і війна

Школи в РФ стають все більш мілітаризованими, дітей готують до війни. Дитячі майданчики в Російській Федерації перетворюються на плацдарми. У школах від Тихого океану до Чорного моря діти в дитячих садах одягають форму і беруть участь в тренувальних маршах, а дітей старшого віку вчать рити окопи, кидати гранати і стріляти справжніми боєприпасами.

Видання CNN пише, що в російських школах оспівується служба в збройних силах, формуються "добровольчі роти" підлітків, вносяться зміни в національну навчальну програму з упором на захист Батьківщини.

Також УНІАН писав про те, що Путін повернув у школи військову підготовку часів СРСР для подальшої мобілізації, скасовану ще в 1993 році. Такі заходи необхідні для формування в країні великого числа "патріотів" на тлі загарбницької війни проти іншої держави.

Вас також можуть зацікавити новини: