Дочка Нємцова закликала Байдена помститись за смерть Навального допомогою Україні

Жанна Нємцова просить продовжити санкційну політику проти РФ.

Донька вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова нагадала слова президента США Джо Байдена, який пригрозив Роcії "наслідками" у разі смерті Олексія Навального.

Жанна Нємцова під час виступу на Мюнхенській конференції нагадала про ці слова і запропонувала Штатам ідеальний варіант для помсти Кремлю.

"Оскільки ми сьогодні говоримо про Олексія Навального, його смерть, я хочу нагадати, що ще до повномасштабної війни в Україні президент США Байден сказав, що якщо Навальний помре у в'язниці, то будуть серйозні наслідки. І мені здається, що такими наслідками має стати військова, економічна та гуманітарна підтримка України", – наголосив Нємцова.

За словами жінки, вона цілком підтримує такі заходи, оскільки російському президенту Володимиру Путіну "не можна дати перемогти у війні в Україні".

Також Нємцова закликала продовжувати застосовувати санкції щодо Росії – навіть попри те, що вони діють не одразу оскільки економіку країни-агресорки переведено на воєнні рейки.

Навальний помер у колонії - що відомо

У п'ятницю, 16 лютого, у російській колонії раптово помер відомий опозиціонер Олексій Навальний.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що саме Путін вбив Навального, як і решту "нещасних", яких ліквідував його режим. На трагедію відреагував і президент США Джо Байден.

Росія ж озвучила свою версію: Навальному нібито стало погано під час прогулянки колонією, його намагалися врятувати медики, але не змогли. Водночас у мережі показали відео з Навальним від 15 лютого (за день до його смерті), на якому він виглядав здоровим та посміхався.

Вас також можуть зацікавити новини: