Зеленський прокоментував смерть Навального / Колаж УНІАН, фото ОП, REUTERS

Президент України Володимир Зеленський прокоментував новину про смерть російського опозиціонера Олексія Навального у колонії.

Як зазначив український лідер під час спільної прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, Навального вбили за особистим наказом диктатора Володимира Путіна.

"Щойно стало відомо, що в російській тюрмі загинув Олексій Навальний. Очевидно, він убитий Путіним, як і тисячі інших закатованих, замучених через одну цю істоту. Путіну все одно хто загине, аби тільки він зберіг свої позиції", - сказав Зеленський.

Президент додав, що Путін повинен все втратити та програти, щоб не продовжувати свої злочини.

"Як би не було складно і які б не були виклики, ми маємо завжди пам'ятати: лише у єдності можна захистити життя. Путін завжди вбиває. Він сам по собі і є війна. Він не зупиниться. Його можна лише зупинити. І лише всім разом, у співпраці", - наголосив Зеленський.

Помер Олексій Навальний - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 16 лютого у російській колонії помер опозиційний політик Олексій Навальний. Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) заявила, що Навальному раптово стало погано після прогулянки. Медики не змогли його реанімувати.

Проект "ВЧК-ОГПУ" з посиланням на джерела повідомляє, що у Навального нібито відірвався тромб.

Взимку 2021 року російська влада відправила лідера "Фонду боротьби з корупцією" Олексія Навального до в'язниці на два роки і вісім місяців. У 2022 році йому збільшили термін, додавши ще дев'ять років позбавлення волі, звинувативши в шахрайстві. У червні у РФ почався над Навальним новий процес - опозиціонера звинувачують в "екстремізмі".

У квітні 2023 року адвокат Навального повідомив, що його підзахисного жорстоко побили в колонії.

Нещодавно Олексій Навальний, якого Кремль звинувачує в "екстремізмі" отримав 19 років колонії особливого режиму. Обвинувачення вимагало для нього 20 років позбавлення волі. Опозиціонера звинувачували за шістьма статтями. РосЗМІ повідомляли, що умови утримання Навального будуть дуже жорстокими.

Вас також можуть зацікавити новини: