У Словаччині вже заявляють, що нова влада хоче максимально перевірити, чи була законною попередня військова допомога, надана Україні / фото depositphotos.com

В ході виборів у Словаччині різко змінили думку про надання військової допомоги Україні. 

Як повідомляє Dennikn, екс-прем'єр Словаччини, голова партії HLAS Петер Пеллегріні заявив, що про військову допомогу Україні "більше не йдеться", оскільки на його думку, Словаччині "більше нічого відправити" Україні.

При цьому в Словаччині вже заявляють, що нова влада хоче максимально перевірити, чи була законною попередня військова допомога, надана Україні.

Відео дня

За заявами Пеллегріні залишається незрозумілим, як його політична сила реагує на комерційні замовлення на виробництво зброї або боєприпасів для України, які виконуються як державними, так і приватними оборонними компаніями.

Як йдеться у матеріалі, до проведення виборів у Словаччині колишній прем'єр Петер Пеллегріні та його соціал-демократична партія HLAS виступали за продовження допомоги Україні. 

Партія HLAS, за попереднім підрахунком голосів, посідає третє місце на виборах і може увійти до коаліції з проросійською SMER.

Вибори в Словаччині

1 жовтня 2023 року стало відомо про те, що на виборах у Словаччині здобула перемогу проросійська партія. Лідирує партія екс-прем'єр-міністра Роберта Фіцо Smer-SD, який відомий своїми проросійськими поглядами – він зокрема заявляв про припинення підтримки України та закликав почати мирні переговори з РФ.

За результатами підрахунку 99,5% голосів, партію Smer-SD підтримали 22,95% виборців, тоді як "Прогресивна Словаччина", очолювана віце-головою Європарламенту Міхалом Шимечкою, набрала 17,96% голосів, а "Голос" колишнього прем'єр-міністра Словаччини Петера Пеллегріні - 14,71%.

П'ятивідсотковий бар'єр подолали ще чотири партії. Остаточні результати голосування повинні бути оголошені пізніше в неділю, 1 жовтня.

Вас також можуть зацікавити новини: