У США заявили, що нездатність допомогти Україні перемогти РФ може призвести "до миру тиранії і заворушень"/ фото ua.depositphotos.com

Нездатність допомогти Україні перемогти Російську Федерацію може привести "до світу тиранії та заворушень". На карту поставлені стабільність та процвітання всього світу.

"Результат війни в Україні допоможе визначити курс глобальної безпеки в цьому молодому столітті, і у нас в Північній Америці немає можливості залишатися осторонь. На карту поставлені стабільність і процвітання по обидва боки Атлантики", - заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час промови на форумі з міжнародної безпеки в Галіфакс.

Крім того, він засудив застосування російської зброї по цивільних об'єктах та інфраструктурі.

Відео дня

"Це не просто упущення, це не виключення з правил. Це звірства. Не помиляйтеся, ми не будемо втягнуті у війну, яку вибрав Путін. Але ми будемо підтримувати Україну, поки вона бореться, щоб захистити себе", - вказав глава Пентагону.

При цьому він вказав, що лідери інших країн можуть взяти приклад з Росії.

"Вони цілком можуть прийти до висновку, що отримання ядерної зброї дасть їм ліцензію на полювання, і це може призвести до небезпечної спіралі розповсюдження ядерної зброї. Ціна встановлення порядку після Другої світової війни була занадто висока, щоб від неї можна було просто відмовитися. У нас є зобов'язання щодо забезпечення безпеки, від яких ми не можемо відмовитися", - підкреслив Остін.

 Падіння ракет у Польщі - що відомо

15 жовтня в Польщі поруч з українським кордоном впали дві ракети, в результаті чого загинули дві людини. Інцидент стався під час ракетної атаки по містах України.

Після інциденту в МЗС Польщі заявили, що впали російські ракети. У свою чергу польський лідер Анджей Дуда вказав, що немає доказів того, кому належить ракета.

При цьому в Північноатлантичному альянсі вважають, що на території Польщі могла впасти українська ракета, проте відповідальність поклали на Москву. 

Вас також можуть зацікавити новини: