ЄС оприлюднить новий пакет санкцій проти РФ \ фото REUTERS

Євросоюз наприкінці листопада презентує новий пакет санкцій проти Росії та Білорусі, який може бути схвалений на початку грудня.

Як повідомляє кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк, "дев’ятий пакет санкцій ЄС проти Росії та Білорусі скоріш за все буде представлений ближче до кінця місяця, з розрахунком, щоб схвалити його на початку грудня".

Нагадаємо, ЄС фінально затвердив останній, восьмий пакет санкцій проти Росії на початку жовтня - до початку масованих російських ударів по енергетичній інфраструктурі України.

Відео дня

Санкції проти РФ: остання інформація

Після повномасштабного вторгнення в Україну, санкції проти РФ запровадили ЕС, США Канада та низка інших країн.

Обмеження вдарили по медичній галузі в Росії. Країна відчуває дефіцит ліків, через що ціни на окремі препарати стрімко зростають.

Міністерство торгівлі США позбавило Росію статусу країни з ринковою економікою. Це сталося через втручання влади РФ в економічні процеси, що призвело до спотворення цін і витрат.

На переговорах щодо експорту українського зерна Росія намагалася домогтися пом'якшення санкцій відносно державного сільськогосподарського кредитора Россельхозбанка. Це спростило б агресору продаж зернових культур за кордон.

Вас також можуть зацікавити новини: