Літак Ryanair "Афіни-Вільнюс" сів у Мінську 23 травня / фото NEXTA

У Європарламенті заявили, що необхідно вивчити "роль Росії" у ситуації з примусовою посадкою літака Ryanair в Мінську.

Про це повідомляється на сайті Європарламенту.

У резолюції йдеться, що будь-який громадянин Росії, замішаний у цій операції, повинен потрапити під санкції.

Відео дня

Також депутати планують закликати негайно ввести четвертий пакет персональних санкцій по Білорусі, почати готувати п'ятий, а також прийняти економічні санкції, які торкнуться нафти і нафтопродуктів, калійної, сталеливарної і деревообробної промисловісті.

Читайте такожУ суді по справі MH17 опублікували нові записи переговорів бойовиків "ДНР" про ЗРК "Бук"Голосування відбудеться в четвер, 10 червня.

Посадка літака Ryanair в Мінську

23 травня літак Ryanair "Афіни-Вільнюс" розвернувся над територією Білорусі і екстрено приземлився в Мінську після повідомлення про мінування, яке нібито отримала Адміністрація Мінського аеропорту і передала екіпажу.

Однак у підсумку влада країни затримали засновника Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, який летів на цьому літаку і розшукувався в Білорусі. Подія викликала реакцію світової спільноти, з'явилася інформацію про те, що рейс посадили під тиском влади.

Україна повністю припинила авіасполучення з Білоруссю з півночі 26 травня. Також українським авіакомпаніям і літакам заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь. З 29 травня Кабінет Міністрів заборонив білоруським літакам використовувати повітряний простір України.

У Європейському Союзі почали роботу над новими обмежувальними заходами проти влади Білорусі.

Сам же Лукашенко заявив, що санкції проти Білорусі навряд чи поширюватимуться на транзит російського газу до країн Європейського Союзу, але захід, за його словами, намагається вдарити по бюджетоутворюючим підприємствам Білорусі.

Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську розслідуватиме міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).