Зеленський закликав почати підготовку великих держкомпаній до приватизації / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до 1 грудня 2019 року передати не менш як 500 підприємств у Фонд державного майна для подальшого продажу через електронну систему торгів "Prozorro. Продажі" в рамках малої приватизації. Про це він сказав на нараді з Кабміном.

Читайте такожГончарук назвав короткострокові завдання Кабміну

"Передати не менш як 500 підприємств у Фонд держмайна України для малої приватизації через аукціонну систему "Prozorro. Продажі", - сказав Зеленський.

Відео дня

Крім того, президент доручив Кабміну прийняти законопроект "Про скасування переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" до 1 жовтня 2019 року.

Також Зеленський закликав скласти список стратегічних підприємств, що не підлягають приватизації.

"Уряду сформувати список стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації - конкретний список", - сказав він.

Крім того, президент закликав почати підготовку великих державних компаній до приватизації і залучення інвестиційних радників до 1 грудня 2019 року. При цьому перший конкурс для таких радників має бути проведено не пізніше 1 квітня 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, депутати фракції "Слуга народу" 30 серпня зареєстрували у Верховній Раді законопроект про скасування закону «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації». Як сказано в пояснювальній записці, метою і завданнями прийняття законопроекту є залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в економіку України, зростання її продуктивності, створення нових ефективних робочих місць, усунення неоднозначності норм законодавства у сфері приватизації державного майна через заборону приватизації як за окремими критеріями об'єктів державної власності, так і за списками підприємств, що не підлягають приватизації без визначення підстав заборони.