Курс євро залишився на рівні попереднього дня / фото ua.depositphotos.com

Курс готівкового долара у "ПриватБанку" залишився на рівні попереднього дня - 37,52 грн за долар. Курс долара на карткові розрахунки в банківській установі становить 37,45 грн, євро – 41,84 грн.

Як передає кореспондент УНІАН, курс євро також залишився на рівні попереднього дня - 41,50 грн/євро. Продати американську валюту в банку можна за курсом 37,02 грн/дол., євро – 40,50 грн/євро.

Що зараз відбувається з курсом

Курс долара в Україні найближчим часом навряд чи зросте більш, ніж на 10%, й навряд чи доросте до позначок 46 або 50 гривень за долар.Такий прогноз зробив експерт аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ.

Відео дня

Кандидат економічних наук Олександр Хмелевський прогнозує, що курс долара в Україні у травні може прямо залежати від політичної та військової ситуації в країні. 

"Загострення бойових дій і збільшення кількості ворожих атак будуть періодично викликати паніку і призводити до зниження курсу гривні. На готівковому ринку будуть спостерігатися певні коливання валютного курсу. Проте, значущої девальвації гривні у травні не очікується. Курс коливатиметься у межах 37-39 гривень за долар", - прогнозує Хмелевський.

Старший економіст CASE-Ukraine Володимир Дубровський заявив, що курс залежить від балансу надходження іноземної валюти і витрачання на імпорт товарів, а більшу частину надходжень складають гранти і кредити від наших партнерів. "Це набагато більше надходжень, ніж ті, які може отримати Україна завдяки "зерновій угоді". Я думаю, що суттєвих змін не буде", - зявив експерт.

Вас також можуть зацікавити новини: