Курс гривні до долара 5 травня зміцнився на 4 копійки - до 37,81 грн / дол / фото REUTERS

Курс долара в Україні у травні може прямо залежати від політичної та військової ситуації в країні. Вартість валюти коливатиметься у межах 37-39 грн/дол.

"Загострення бойових дій і збільшення кількості ворожих атак будуть періодично викликати паніку і призводити до зниження курсу гривні. На готівковому ринку будуть спостерігатися певні коливання валютного курсу. Проте, значущої девальвації гривні у травні не очікується. Курс коливатиметься у межах 37-39 гривень за долар", - прогнозує кандидат економічних наук Олександр Хмелевський, передають fakty.com.ua.

Експерт вважає, що у травні може скоротитися кількість експортних надходжень валюти:

Відео дня

"18 травня закінчується термін дії зернового коридору. Якщо угода не буде продовжена, це призведе до скорочення українського експорту і відповідно валютних надходжень. В результаті Нацбанк буде змушений збільшити продаж валюти, що може призвести до певного зниження валютних резервів".

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 5 травня

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 5 травня зміцнився на 4 копійки - до 37,81 грн/дол. За євро курс гривні ослаб на 5 копійок - до 41,75 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" подешевшав на 13 копійок - до 37,52 грн за долар. Курс долара на карткові розрахунки в банківській установі склав 37,45 грн, євро - 41,84 грн.