Курс гривні до долара 6 травня зміцнився на 1 копійку - до 37,80 грн / дол / фото REUTERS

Курс долара в Україні до початку літа значно не зміниться навіть у разі зупинки "зернової угоди".

Експерти впевнені, що операцію продовжать, але якщо цього не станеться, то готівковий курс долара може зрости приблизно на 1 гривню, катастрофічних наслідків не буде, передає "Обозреватель".

"Думаю, на курс не дуже вплине це, тому що він залежить від балансу надходження іноземної валюти і витрачання на імпорт товарів, а більшу частину надходжень складають гранти і кредити від наших партнерів. Це набагато більше надходжень, ніж ті, які може отримати Україна завдяки "зерновій угоді". Я думаю, що суттєвих змін не буде", - заявив старший економіст CASE-Ukraine Володимир Дубровський.

Відео дня

Аналітик аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ впевнений, що угоду продовжать:

"Стамбульська "зернова ініціатива" була у свій час серйозною геополітичною перемогою президента України Зеленського і президента Туреччини Ердогана, вона сформувала логістичну зону в північно-західному Причорномор'ї. Я не думаю, що є якісь серйозні важелі, щоб цю зону безпеки зламати, більш того, вона знаходиться під захистом повітряно-військового флоту. І якщо суто теоретично припустити, що угоду не продовжать, то це буде для нас мати досить негативний вплив"

Схожої думки дотримується і фахівець відділу продажів компанії Dragon Capital Сергій Фурса.

Курс долара в Україні - скільки коштував курс 6 травня

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 6 травня зміцнився на 1 копійку - до 37,80 грн/дол. За євро курс гривні посилився на 15 копійок - до 41,60 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" залишився на рівні попереднього дня - 37,52 грн за долар. Курс долара на карткові рахунки в банківській установі склав 37,45 грн, євро - 41,84 грн.