Кабмін шукає вихід із проблеми з нерозмитненими "евробляхами" / фото УНІАН

Кабінет міністрів відклав введення штрафів для власників нерозмитнених авто на єврономерах (так званих "евроблях" - УНІАН) до 1 січня 2020 року.

Читайте такожВласники "евроблях" знову мітингують, вимагають прийняти закон про доступною розмитненні

Про це на брифінгу після засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Ми маємо розв'язати проблему з цією категорією населення. Ми зараз вивчаємо цю проблему. Ми вирішили, що поки не знайдемо адекватне рішення, як вийти з цієї ситуації, - ми даємо розпорядження органам поліції не застосовувати штрафні санкції, щоб не викликати зайвих конфліктів", - сказав він.

При цьому прем'єр додав, що Кабмін готує відповідний законопроект про відтермінування введення штрафів до кінця року, який буде поданий до Верховної Ради ближчим часом.

"Це наше внутрішнє урядове рішення про те, яким чином ми організовуємо роботу органів поліції і яким чином ми організовуємо роботу системи фіксації правопорушень, якщо такі існують. Яким чином це буде узгоджуватися із законом, ми можемо окремо надати юридичне роз'яснення, що це закон не порушуватиме", - наголосив Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, з 23 лютого в Україні діяв загальний режим розмитнення автомобілів на єврономерах за повною ставкою акцизного податку, і вже з 24 травня передбачалося, що автовласники сплачуватимуть штрафи, мета яких - припинення використання таких автомобілів на території України, однак парламент відклав їх введення до 22 серпня.

Після цього 12 вересня Верховна Рада ухвалила закон про відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією на митну територію України ще на три місяці.

20 вересня президент України Володимир Зеленський підписав закон про відтермінування на три місяці застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією на митну територію України.