Дізнайтеся незвичайні способи використання чайних пакетиків / фото ua.depositphotos.com

Чай або каву п'ють усі, але не кожен знає, що чайний пакетик можна використати повторно. За допомогою тільки одного такого засобу вам вдасться смачно замаринувати м'ясо або повністю відмити квартиру.

Раніше УНІАН писав про те, чи потрібно витягувати і витискати чайний пакетик, а в цій статті ми розповімо про те, як застосувати його у домашньому господарстві.

Чому не потрібно викидати чайні пакетики

На питання як правильно використовувати чайні пакетики більшість господинь відповість: заварити чай і викинути. При цьому мало хто знає, чому не потрібно викидати чайні пакетики. Як мінімум, їх можна використовувати у прибиранні. Вони чудово впораються з жиром на посуді – викладіть використані чайні пакетики в раковину, попередньо заповнивши її теплою водою, туди поставте брудні тарілки. З'єднання, які містяться в чаї, впораються з жиром анітрохи не гірше за магазинні засоби для миття посуду, а ось хімії в них буде менше.

Відео дня

Як незвичайно використати чайні пакетики

Досвідчені господарки кажуть, що якщо замаринувати м'ясо, поклавши в маринад кілька чайних пакетиків, вони додадуть страві пікантного смаку і неймовірно апетитного аромату. Крім того, таніни, що містяться у чаї, допоможуть розм'якшити волокна м'яса, що особливо актуально під час приготування яловичини.

Чайні пакетики також допоможуть досягти ідеального смаку при приготуванні шпротів в домашніх умовах. Для того щоб приготувати домашні шпроти, потрібно заварити 3 пакетики чорного чаю в одній склянці і дати настоятися протягом 15-20 хвилин, після чого викласти рибу (сардини, кільку та інші дрібні види риби) на сковороді рівними шарами і залити їх чайною заваркою. Потім додати туди кубик курячого бульйону і 100 грам рослинного масло, після чого тушкувати рибу до повного випаровування рідини. Зазвичай це займає близько 40-60 хвилин. Цей рецепт точно не залишить байдужими ваших домашніх і гостей.

Деякі господині кладуть чайні пакетики в воду, в якій буде готуватися гарнір. Так, можна опустити їх в каструлю до того, як закипить вода, після чого вийняти і відварити в цій воді рис, макарони або вівсянку. Смак вашої страви точно не здасться чимось буденним.

Крім того, чайні пакетики можуть використовуватися і в творчості. Вологі, вони ідеально підійдуть для того, щоб зістарити листи або надати їм більш "раритетного" вигляду. Зверніть увагу, що при висиханні чай посвітлішає, тому переконайтеся, що під час нанесення колір буде темним. До речі, для того, щоб швидше побачити результат, можете висушити папір феном.

Повторне використання чайних пакетиків

Якщо вище мова зайшла про прибирання, розглянемо кілька варіантів застосування чайних пакетиків в цьому процесі. Як виявилося, вони можуть стати в нагоді при очищенні унітазу – якщо покласти в нього кілька використаних пакетиків чаю, а потім протерти вологою ганчіркою, сантехніка блищатиме чистотою. Зверніть увагу, якщо залишити пакетики в унітазі надовго, вони можуть залишити плями, позбутися яких буде складніше.

Крім того, використані чайні пакетики стануть хорошим інструментом при очищенні килимів, вікон і дзеркал. Щоб повернути килиму доглянутий вигляд, достатньо висипати вміст пакетика на блюдце і дочекатися практично повного висихання чайного листя. Потім висипте чай на забруднення та пропилососьте килим.

Що стосується дзеркал і вікон, то чайний пакетик можна використовувати для надання їм блиску. Протріть поверхню дзеркала або вікна вологими пакетиками, потім пройдіться по ній м'якою ганчіркою, щоб прибрати зайву вологу. А щоб не було розводів, радимо протерти дзеркало або вікно насухо ганчіркою з мікрофібри.

Мало хто знає, але використаний чайний пакетик може застосовуватися і в оздоровчих цілях. Його можна покласти на укус комара – від почервоніння та набряків не залишиться й сліду.

Крім того, використані чайні пакетики можуть допомогти позбутися втоми та мішків під очима. Для цього покладіть холодні, але не надто мокрі чайні пакетики на очі на 15-20 хвилин. Переконайтеся, що чай не містить домішок та заварювався без цукру, щоб уникнути відчуття липкості.

Вас також можуть зацікавити новини: