Як зловити мишу за допомогою скотча та інших методів / depositphotos.com

Маленькі гризуни найчастіше з'являються в приватних будинках, квартирах на першому і другому поверхах, а також напівпідвальних офісах. Якщо поруч є магазини або інші торгові точки, то ймовірність виявити у себе мишу багаторазово зростає. УНІАН розповість, як зловити мишу без мишоловки швидко і просто.

Раніше ми говорили про те, як позбутися від клопів раз і назавжди.

Чим небезпечні гризуни і чи можна заразитися від мишей

Маленькі мишки - милі на вигляд створення, але для людини вони дуже небезпечні. По-перше, вони гризуть абсолютно все - від харчових продуктів до дерев'яних і картонних коробок, а також проводів живлення. Вони можуть облаштовувати свої норки в теплих куточках будинку або квартири, а це значить, що вашою проблемою стане не одна мишка, а вся її сім'я. 

Відео дня

До того ж, миша є переносником небезпечних захворювань - чуми або холери, а також може стати розсадником бліх і вошей. Від неї може заразитися домашня тварина або людина, а їжа, яку спробувала миша, вже категорично непридатна в їжу. Саме тому від мишей варто позбавлятися негайно.

Як зловити мишу пляшкою - лайфхак

Один з найгуманніших способів лову мишей - використання звичайної пластикової пляшки. Вам потрібні:

  • пляшка об'ємом 1.5 або 2 л;
  • дошка або фанера;
  • капронова нитка;
  • ніж, ножиці;
  • 3 невеликих бруска;
  • шматочок сала.

В якості приманки краще брати саме сало - ковбасу або сир, як не дивно, використовувати не варто - вони швидко засихають і перестають пахнути. Сало треба нанизати на капронову нитку. Посередині пляшки протягнути цвях або металевий стрижень, закріпити його брусками з зовнішньої сторони пляшки. Ще один брусок закріпити з боку горлечка - це буде закриваючий механізм.

Ближче до дна пляшки зробити два отвори і протягнути волосінь зсередини, на якій закріпити приманку. Як тільки мишка застрибує по бруску в горлечко пляшки, остання нахиляється вниз, горлечко опускається до бруска і вихід закривається.

Як зловити мишу на клей - перевірений спосіб

Для того, щоб використовувати цей метод, вам потрібно знайти фанеру розміром 20х20 см. З усіх боків вимазати фанеру клеєм, а посередині залишити місце, де буде розташовуватися приманка. Найкраще брати клей на смоляний основі або той, що спеціально призначений для лову мишей. Така речовина має в'язку структуру і довго не застигає. В якості альтернативи можна використовувати будівельний скотч.

Як зловити мишу за допомогою відра і жерстяної банки

Ще одна саморобна пастка, яка знайшла популярність у власників приватних будинків. Вам потрібно взяти відро і закріпити поперек його краю спицю або міцний дріт. Перед цим на нього потрібно насадити бляшану банку, обмазавши її приманкою або прикріпивши шматочок їжі зовні банки. До відра додатково поставте дощечку, щоб миші по ній змогли дістатися до пастки. Коли миша наступить на банку, вона почне обертатися і впаде прямо в відро. Якщо вам потрібно, щоб гризун загинув, налийте у відро воду.

Лайфхак - як зловити мишу в банку

Банка - найпростіший пристрій, який можна використовувати для упіймання мишей. Візьміть скляну банку об'ємом 1-2 л, всередині на скотч прикріпіть шматочок сала. Банку поставити шийкою вниз, підперши її монетою, встановленою на ребро. В результаті у вас вийде дуже хитка конструкція, яку миша майже стовідсотково перекине - вона буде стрибати, намагаючись дістати приманку, в цей момент монета впаде, а пастка закриється.

Вас також можуть зацікавити новини: