Черствий хліб - що приготувати / depositphotos.com

Головне правило, про яке ми повинні вас попередити - використовувати далі можна тільки черствий хліб, але не запліснявілий. Якщо ви бачите, що на випічці з'явилися спори грибів або дивна біла плівка, такий продукт вже краще не чіпати, а сміливо відправити в сміттєву корзину. 

Розповідаємо, як відновити свіжість хліба або що приготувати, якщо він безповоротно засох.

Раніше ми говорили про те, як врятувати продукти, які зіпсувалися.

Відео дня

Як черствий хліб зробити м'яким - поради

Якщо ви хочете спробувати розм'якшити хліб, можете скористатися кількома перевіреними методами.

Як черствий хліб зробити м'яким в мікрохвильовці

Для того, щоб використовувати мікрохвильовку, як інструмент реанімації випічки, наріжте батон або хліб шматочками по 2 см і злегка збризніть водою. Потім покладіть в мікрохвильовку максимум на 1 хвилину. Другий варіант - налити в неглибоку ємність води, покласти в неї хліб і гріти в мікрохвильовці 1 хвилину. Головне - не перетримати випічку, інакше замість м'якої булочки отримаєте сухарик.

Як черствий хліб зробити м'яким в духовці

В якості альтернативи можна скористатися духовою шафою. Повернути первісну свіжість випічці не вийде, але їстівним хліб точно буде.

Варіант 1

Розігріти духовку до 140-150°С, застелити деко пергаментом і викласти на нього шматочки хліба. Скропити водою і запікати протягом 5 хвилин.

Варіант 2

Розігріти духовку до 160°C, налити в ємність гарячої води, викласти туди шматочки хліба і почекати 1 хвилину. Потім викласти на деко і запікати в духовці 10-15 хвилин. Бажано дверцята до кінця не закривати, щоб зайва волога випаровувалася вільно.

Черствий хліб - що приготувати з засохлого батона

УНІАН пропонує кілька рецептів, які можна взяти на озброєння, якщо вам шкода викидати засохлу випічку:

  • сухарик - нарізати шматочками, пересипати сіллю, натерти часником (за бажанням) і запекти в духовці;
  • тости - скибочки хліба покласти в тостер, трохи підсмажити;
  • гарячі бутерброди або піца - засохлий хліб змастити закускою, викласти інші продукти за бажанням і запекти в мікрохвильовці;
  • панірування - черствий хліб можна подрібнити і далі використовувати для обвалювання котлет або відбивних;
  • яєчня або омлет - засохлий хліб нарізати шматочками, обсмажити на олії, а потім залити збитими яйцями.

Деякі господині роблять з черствого хліба запіканки і десерти, використовуючи його в якості одного з інгредієнтів для страви. Ви можете підібрати для себе один з вищевикладених варіантів, щоб витрачені на хліб гроші не пропали даром.

Вас також можуть зацікавити новини: