Масло буде м'яким і готовим до використання / фото ua.depositphotos.com

Вершкове масло не тільки активно використовують для готування, а й просто, щоб намазати тост. Однак останнє стає справжнім викликом, коли справа доходить до холодного масла. Кожен, хто намагався це зробити, знає, що ця затія приречена на провал.

Виявляється, не обов'язково тримати цей продукт у холоді. Сьогодні розглянемо, як зберігати вершкове масло без холодильника. Раніше ми іінформували про актуальні ціни на масло в Україні.

Як зберігати масло вершкове - порада від експертів

Як розповіли виданню Express фахівці з Wheeldon Brothers, існує більш зручне місце для зберігання, ніж холодильник.

Відео дня

"Багато людей автоматично зберігають масло в холодильнику, але насправді його можна безпечно зберігати за кімнатної температури - за умови, що це робиться правильно. Це скорочує непотрібне охолодження і спрощує поділ на порції або намазування, а значить, менше масла витрачається або викидається", - зазначив представник компанії.

Експерти пояснили, що на відміну від інших молочних продуктів, вершкове масло має низький вміст вологи і високий - жиру. Через це воно набагато менш схильне до росту бактерій.

"Вершкове масло за своєю природою містить мало вуглеводів і білків - поживних речовин, якими харчуються бактерії. У результаті, якщо його правильно зберігати в маслянці або керамічному посуді, воно може зберігатися за кімнатної температури до двох тижнів, не псуючись.

Важливо тримати масло подалі від прямих сонячних променів і тепла, особливо в теплі місяці.

Фахівці розкрили, за якої температури зберігати масло вершкове на столі, а коли - краще прибрати.

"Якщо температура на вашій кухні регулярно перевищує 21°C, найкраще прибрати продукти назад у холодильник, щоб вони не танули та не псувалися", - сказали вони.

Корисно знати, чи можна зберігати вершкове масло в морозилці, особливо, коли справа стосується довгострокового зберігання. Якщо, наприклад, купили товар за акцією про запас, то можна прибрати його в морозилку. За -12 градусів воно без втрати своїх смакових якостей може зберігатися 9 місяців, а якщо температура сягає -18, то й зовсім до одного року.

Вас також можуть зацікавити новини: