Як можна вивести крота з городу - поради / depositphotos.com

Досвідчені дачники кажуть, що крота можна на ділянці і не помітити - звір живе під землею і рідко показується людям. Єдине, що його видає - це пухкі насипи в формі вулкана, які залишаються після того, як кріт вириє собі тунель.

УНІАН розповість, чого бояться кроти і чому потрібно від них позбавлятися.

Чому з'являються кроти на ділянці і чим вони небезпечні

Як правило, таких тварин ваші рослини не цікавлять. Кріт харчується комахами і шкодить рослинам тільки побічно. Намагаючись знайти собі прожиток, він риє тунелі і пошкоджує коріння городніх посадок. 

Відео дня

Крім того, в шерсті звірка мешкають кліщі і блохи, а сам кріт може бути переносником сказу. Якщо раптом ваш домашній вихованець зустріне крота, то ризикує заразитися від нього чимось.

Користь від кротів теж є - вони відмінно розпушують землю, забезпечуючи приплив кисню до рослин, і харчуються комахами, які шкодять врожаю.

Як позбутися від кротів народними засобами

Якщо вам не хочеться, щоб на вашій ділянці господарював кріт, скористайтеся нашими порадами. Так у вас вийде випровадити непроханого гостя і не нашкодити тварині.

Приготуйте репеленти

Змішайте в мисці 1\4 склянки касторки, 6 ст.л води і 2 ст. л миючого засобу для посуду. Збийте розчин блендером, налийте трохи в садову лійку і розбавте водою. Полийте цим засобом ділянки газону, на яких був виявлений кріт - це змусить його "переїхати" з вашого городу.

Купіть пастку

У магазинах є безліч подібних виробів - вам потрібна конструкція у вигляді коробки або туби, яка накриє крота, але не заподіє йому шкоди. Якщо вам вдасться зловити крота таким чином, то не діставайте його самі - віднесіть подалі від житлових будинків і випустіть з пастки.

Альтернативний варіант - ультразвуковий відлякувач, який потрібно просто вставити в землю. Пристрій видає низькочастотні імпульси, що відлякують кротів. Перед покупкою краще уважно читати відгуки - не всі такі гаджети однаково ефективні.

Висадіть квіти і рослини

Нарциси, чорнобривці, рябчики або цибулю - запах цих рослин неприємний кротам, тому вони уникають ділянок, де ростуть подібні культури.

Використовуйте компостну яму

Цей спосіб хороший, як відволікаючий маневр - в компостній ямі заведуться дощові черв'яки, а кріт буде харчуватися тільки ними, ігноруючи всі інші місця на ділянці. Компост не допоможе вам позбавитися від крота зовсім, але хоча б допоможе направити його енергію в мирне русло.

Вас також можуть зацікавити новини: