Якщо вдома холодно / фото ua.depositphotos.com

Щорічно в Україні з січня починаються найлютіші морози в році. Цього року благополучно пережити морози буде ще важче через часті відключення світла та опалення. УНІАН склав корисну пам'ятку про те, як пережити морози і зігрітися вдома і на вулиці.

Як тепло одягнутися в мороз

Раніше ми розповідали, як тепло одягнутися в мороз надворі. Для цього потрібно дотримуватися правил багатошаровості в одязі:

  • спочатку вдягніть термобілизну, бажано не з натуральної тканини, а якісної синтетики;
  • потім одягніть теплий светр і штани;
  • останній шар - куртка, шапка, рукавички.

Білизну і шкарпетки взимку краще обирати з синтетики - в них тіло не пітніє. Шапку теж краще обирати з синтетики - вона краще зберігає тепло. А ось светр можна вибрати вовняний. У взуття підошва не повинна бути гумовою, інакше ноги сильно замерзнуть. У черевики можна вставити дві устілки.

Відео дня

Як захистити шкіру в мороз

Питання про те, як доглядати за шкірою в мороз, найбільше хвилює власників сухої і чутливої шкіри. Косметологи рекомендують вмивати обличчя взимку спеціальним зволожуючим кремом для обличчя. Перед виходом на вулицю потрібно наносити бальзам на губи і змащувати шкіру під очима спеціальним кремом - ці ділянки найбільш уразливі перед морозом. Взимку варто відмовитися від використання скрабів, які самі по собі сушать шкіру.

Як можна і не можна опалювати квартиру в мороз

Що робити, якщо вдома холодно - головне питання зими. Щоб зігрітися без опалення, зробіть зарядку, випийте гарячий чай і відкрийте штори. Ліжко можна обігріти грілкою, а самим сховатися під теплою ковдрою. Раніше ми пояснювали, як вибрати теплу зимову ковдру.

Рекомендуємо також прочитати наші статті про те, як утеплити пластикові та дерев'яні вікна. Для цього використовується термполівка для утеплення вікон, яку можна купити в господарських і будівельних магазинах. 

Крім утеплення вікон також можна скористатися хитрощами про те, як поліпшити нагрівання батареї - для цього батарею потрібно очистити від пилу і ізолювати стіну за нею. Для утеплення квартири можна зробити нескладний свічковий обігрівач своїми руками.

А ось грітися газовою плиткою взимку не варто - це дуже небезпечно. Також поганою ідеєю є буржуйка в квартирі. Ми також розповідали, що не можна робити в мороз, щоб зігрітися - не можна пити алкоголь, розтирати шкіру снігом і приймати гарячий душ відразу після вулиці.

Як відкрити і зігріти машину в мороз

У морозну погоду часто заклинює двері автомобіля. Ми вже писали, як відкрити двері в машині взимку. Для цього можна акуратно видалити лід з ущільнювачів, або прогріти дверцята промисловим феном або запальничкою. Якщо така проблема виникає часто, найкраще купити в автомагазині так званий "рідкий ключ".

З настанням холодів кожен власник машини повинен знати, як прогріти двигун перед запуском в мороз. Щоб двигун швидше прогрівся, можна включити обігрів і світло в машині, а також кілька разів "помигати" дальніми фарами.

Вас також можуть зацікавити новини: