Ви дізнаєтеся, як виглядає кислий суп / фото ua.depositphotos.com

Зварили суп і залишили його на ніч без холодильника? Вранці на вас, швидше за все, чекатиме дуже неприємний сюрприз. За ніч він може скиснути і стати непридатним до вживання. Однак часом врятувати ситуацію цілком можливо.

Розповідаємо, що можна зробити, якщо суп прокис і як врятувати кислий бульйон. Виявляється, існує кілька лайфхаків. Однак для початку потрібно знати, як зрозуміти, що суп пропав.

Як зрозуміти, що суп зіпсувався

Не всі знають, який має вигляд кислий суп. Найчастіше ситуацію можна оцінити і зрозуміти з першого погляду. Основні ознаки скислого "намертво" супу такі:

Відео дня
  • Якщо юшка в супі стала в'язкою, він вже став небезпечним для здоров'я. Гливке місиво говорить про те, що каструля перетворилася на затишний гуртожиток для небезпечних бактерій.
  • Що робити, якщо суп піниться? Змиріться і не намагайтеся рятувати блюдо. Апетитна пінка буває тільки в пиві.
  • Якщо суп став каламутним, а вода нібито брудна - перед вам бульйон, який зіпсувався. Реанімувати все це вже неможливо і навіть небезпечно.
  • Якщо суп почав "шелестіти", він вже не "жилець". Неприємний і характерний звук складно сплутати з чимось іншим. Якщо ви сумніваєтеся і не знаєте, що робити, якщо суп почав пінитися, задумайтеся, чи готові жертвувати здоров'ям. Суп, який при погойдуванні каструлі "шарудить", ніби пакет, є небезпечною отрутою.

Якщо перед вами суп, що огидно пахне і став мутним - можна їсти щось інше, але точно не його, ризикувати не варто. Ну якщо ж ви залишили каструлю без холодильника на ніч, а перша страва лише злегка віддає кислинкою - можна спробувати його врятувати.

Що потрібно зробити, якщо суп прокис

В першу чергу, "підозрілий" суп потрібно прокип'ятити. Під час нагрівання у вас точно розвіються всі сумніви. Як зрозуміти, що суп прокис, якщо ви його вже закип'ятили? Просто понюхайте його, але обережно, щоб не обпектися.

Нагріте блюдо, якщо воно вже стало небезпечним, то буде просто огидно пахнути. Якщо за п'ять хвилин кип'ятіння кислуватий запах не зник - сміливо позбавляйтеся від нього і не шкодуйте. 

Як врятувати кислий бульйон і сам суп

Спробуйте додати в суп приправи, такі як перець, каррі, лавровий лист або інші запашні спеції. Також ситуацію може врятувати свіжа подрібнена зелень, вона "вб'є" кислуватий аромат. Також ви можете додати в суп часник - сухий або свіжий.

Як врятувати кислий суп содою

Якщо вам так шкода суп, що ви готові спробувати його врятувати за будь-яку ціну, спробуйте соду. Вам знадобиться щедра щіпка. Прокип'ятити суп з содою можна тільки тоді, коли блюдо ще не почало "шелестіти" і огидно пахнути.

Сода здатна допомогти супу, який трошки зіпсувався. Але перед тим, як їсти таку "реанімовану" страву, ще раз її понюхайте. За найменших сумнівів ризикувати не варто.

Чи можна їсти м'ясо з кислого супу

Часто трапляється, що суп скис за ніч - що робити в такому випадку з м'ясом? Не намагайтеся врятувати кістки або шматочки свинини, або ж курячі ніжки. Будь-яке м'ясо в скислому супі - небезпечна бомба з бактерій. Ні в якому разі не намагайтеся промивати і пересмажувати м'ясо. Просто викидайте і не ризикуйте, це дуже небезпечно.

Раніше УНІАН розповідав, що додати в суп, щоб він не скис. Ці правила допоможуть вам уникнути неприємностей в майбутньому.

Багато людей помилково думають, що заради тарілки супу можна і перевірити своє везіння. Однак вони точно не знають, що буде, якщо з'їсти кислий суп. Ви можете отримати серйозне отруєння, діарею, блювоту і навіть опинитися в лікарні. А тому не намагайтеся заощадити, рятуючи страву, що скисла та огидно пахне. Здоров'я куди важливіше за продукти.

Вас також можуть зацікавити новини: