Швабру можна повісити в затишному місці / фото flickr.com/181935525@N06

У господинь і господарів напевно виникало питання, де має знаходитися інвентар для прибирання в житлі, щоб він не заважав.

Відро і швабра займають досить багато місця і можуть серйозно заважати, тому іноді доводиться шукати креативні способи розміщення цього інвентарю і забути про звичне місце його зберігання – в коморі чи в спеціальній шафці.

Як зручно зберігати швабри і відра в маленькому житлі лайфхаки

Оптимальний варіант зберігання швабри в маленькому житлі – настінний. А ось відро найкраще поставити у вільний простір, наприклад, під ванною, під раковиною, між унітазом/пральною машинкою і стіною.

Відео дня

А тепер давайте детальніше розберемося з тим, де розмістити швабру, щоб вона більше не падала і не захаращувала житло.

Спочатку знайдіть підходяще місце – це може бути частина стіни в окремому приміщенні, за якимись дверима чи навіть простір у високій шафці. Отже, куди прибрати швабру в квартирі, ми розібралися, а тепер розберемося з тим, як своїми руками зробити для неї кріплення.

Є бюджетний, простий і дуже незвичайний спосіб. Для того, щоб все вдалося, знадобляться гнучкі товсті бігуді, саморізи і викрутка. Просто візьміть бігуді, прикрутіть їх саморізами до поверхні так, щоб вони були на зручній для вас висоті.

Як повісити швабру на стіну? Все дуже просто – прикладаєте ручку інвентаря до прикріплених бігуді і згинаєте їх. Таким чином бігуді починають виконувати роль кріплення. Закріпити на стіні можна не лише швабру – використовуйте такий кріплення і для совка, і для віника, і для мітли, різних ємностей з ручками, ганчірок.

Для швабри своїми руками можна зробити кріплення / скріншот

Тепер вже є відповідь і на питання, як зберігати швабру з віджимом, – такий спосіб найбільш підходящий. Головне – не залишайте таку швабру мокрою.

Є і більш дачний варіант зберігання інвентаря – можна закріпити на якихось дверях металеву сітку, прикріпити до неї гачки і вже на них вішати те, що вам знадобиться для різних видів робіт.

Для різного інвентаря можна своїми руками зробити кріплення / фото instagram.com/burkatron

Таке кріплення для інвентаря на дачі допоможе зберегти простір, і вам не знадобиться багато часу для того, щоб знайти необхідну для якоїсь роботи річ.

Вас також можуть зацікавити новини: