Звідки беруться великі чорні таргани у квартирі та як їх прогнати / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Чорні таргани у квартирі приходять із каналізацій, горищ і підвалів. Харчуються такі комахи, в основному, фекаліями та іншими комахами. Найчастіше великі чорні таргани з'являються вночі, тому застати, спіймати і вбити їх важко. УНІАН розповість, які засоби від тарганів допоможуть вигнати їх назавжди.

Чим небезпечні чорні таргани - ризики та неприємності

Чорні таргани в приватному будинку або квартирі, насамперед, несуть небезпеку з боку санітарії. На своїх лапках вони переносять величезну кількість бактерій. Якщо шкідливі мікроорганізми потраплять на продукти харчування або гігієнічні засоби людей, є ризик заразитися і зіткнутися з отруєнням.

Проживаючи регулярно поруч із такими комахами і постійно стикаючись із продуктами їхньої життєдіяльності або вживаючи їжу, якої торкалися чорні таргани, можна "підхопити" тиф, дифтерію, гельмінтоз та інші небезпечні захворювання.

Відео дня

Як позбутися тарганів - варіанти

Перше, що рекомендують досвідчені господині і навіть професійні дезінсектори - борна кислота від тарганів. Ця речовина нешкідлива для людини і домашніх тварин, а однієї упаковки цілком вистачить для обробки ванної та кухні. Чорні таргани бояться такого засобу, як вогню - потрапляючи всередину організму комахи, борна кислота паралізує шлунково-кишковий тракт і нервову систему. У комахи спостерігаються напади судом і параліч, причому, дуже швидко - протягом кількох годин після прийому "ліків".

Найкраще готувати саме вологі приманки - великі чорні таргани вживають їх із великим задоволенням. Готується частування просто - жовток звареного яйця, 5 г кислоти і трохи води змішати в однорідну масу, з якої потім зробити кульки. Розкласти їх у затишних місцях, де були помічені таргани. Можна додати до жовтка, води і кислоти картопляне пюре або замінити жовток сирим фаршем - на ваш розсуд.

Друга за популярністю отрута від тарганів - це спеціальні спреї, шприци з гелем або липкі пастки. Їх потрібно використовувати строго за інструкцією, яка завжди є в упаковці з препаратом. Однак є ризик, що комахи від такого засобу від тарганів не підуть - багато людей спостерігають, що у шкідників виробляється імунітет, через що, через деякий час, комахи повертаються знову.

Вас також можуть зацікавити новини: