Герань-дуже поширений кімнатна квітка \ \ фото ua.depositphotos.com

Герань можна побачити практично в будь-якому будинку, і, зазвичай, вона стоїть вся в цвіту. Однак якщо ця кімнатна квітка перестала радувати цвітінням, не потрібно засмучуватися, УНІАН розповість, що зробити, щоб герань рясно цвіла.

Раніше УНІАН писав, як змусити цвісти герань.

Чим підгодовувати герань, щоб цвіла - підручний засіб

Щоб герань цвіла пишно, їй потрібен правильний догляд. Крім цього, квітникарям обов'язково потрібно знати, чим підгодувати герань, щоб цвіла. Для цього є засіб, який майже завжди під рукою - це йод. Щоб приготувати підгодівлю, потрібно в літрі води розчинити краплю йоду. Воду для цього краще взяти не холодну і відстояну. За добу до поливу підгодівлею землю в горщику потрібно злегка зволожити і трохи розпушити. Потім влити до 7 столових ложок розчину.

Відео дня

Герань буде цвісти пишно цілий рік - поради квітникарів

А щоб змусити герань цвісти цілий рік, їй буде потрібно регулярна підгодівля. Для неї потрібні компоненти, які знайдуться у будь-якої господині. Готують її так:

  • беруть три літри води без хлорки;
  • розмішують в ній півсклянки цукру і 100 г дріжджів:
  • банку з сумішшю накривають і ставлять в темному теплому місці.

Коли бродіння закінчилося, підгодівлю розводять 10 літрами води і тільки після цього її можна використовувати. Поливати потрібно однією склянкою рідини раз на тиждень.

Є ще аптечний засіб, від якого герань буде цвісти пишно круглий рік. Це звичайна борна кислота. Для такого добрива потрібно в літр води висипати 1 грам борної кислоти і полити герань. На одну квітку досить склянки розчину.

Однак якщо герань цвіте нормально, і потрібно тільки стимулювати подальше цвітіння, тоді підгодівля готується і використовується інакше: в двох літрах води розчинити 1 грам борної кислоти, після чого герань обприскати з пульверизатора.

Вас також можуть зацікавити новини: