Голуби дуже бояться води і ультразвуку / фото REUTERS

Голуби зустрічаються повсюдно і люблять вити гнізда на балконах. А все тому що там є, чим поживитися - особливо на тих балконах, де люди зберігають їжу. Однак ці птахи можуть бути переносниками різних бактерій і інфекцій, тому фахівці рекомендують проганяти їх.

Раніше УНІАН розповідав, що означає, якщо птах вдарився у вікно і полетів, а сьогодні ви дізнаєтеся, як зробити, щоб голуби не сідали на балкон.

Чим можна відлякати птахів від вікон - найкращі методи боротьби

Насправді, відлякати голубів з балкона не так вже й складно. Досить знати кілька правил, які допоможуть вам в боротьбі з птахами і зроблять так, щоб пернаті більше не поверталися.

Відео дня

Ультразвук

Напевно ви чули, що більшість тварин бояться ультразвуку. Він їх відлякує і змушує назавжди забути про те місце, де вони були. Цей же спосіб можна застосувати і в боротьбі з голубами. Вони також дуже його бояться, тому полетять геть з вашого балкона. Так що, якщо ви не знаєте, як відлякати голубів звуком - використовуйте саме таку хвилю.

Червоний перець від голубів

Голуби не переносять різкі запахи, тому рекомендується посипати балкон і підвіконня пряними спеціями - гвоздикою, червоним і чорним перцем, корицею, шафраном, каррі. Однак якщо ви любите тримати вікна на постійному провітрюванні, періодично варто підсипати суміші, бо вони можуть розвіятися на вітрі.

Вода

Голуби, як і кішки, дуже бояться води. Тому якщо ви помітили птахів на своєму балконі, сміливо обприскати їх холодною водою. Не використовуйте для таких цілей окріп, щоб не нашкодити птиці. 

Ці способи допоможуть вам в боротьбі з голубами. При цьому важливо пам'ятати, що птахи прилітають туди, де тепло, і є їжа. Тому в першу чергу вам потрібно прибрати з балкона всю їжу, пледи, підстилки та іншу атрибутику, яка там може зберігатися.

Вас також можуть зацікавити новини: