Ідеальна шуба - рецепт / ua.depositphotos.com

Щоб поліпшити смак улюбленого салату, не потрібні дорогі продукти або складні кулінарні процеси. Досвідчені кулінари радять просто трохи змінити  технологію приготування, додати до складу один інгредієнт, а також дати салату час настоятися.

"Шуба" - салат на свято за новим рецептом

Щоб салат "Шуба" вийшов смачнішим і цікавішим, слід зробити таке:

  • запечіть овочі для салату в духовці - моркву, картоплю і буряк - загорнувши у фольгу, за температури t 180°С;
  • не змащуйте майонезом кожен шар салату, а змішайте соус із кожним інгредієнтом, а потім викладіть їх шарами - так вони краще просочаться;
  • додайте як один шар очищене і натерте зелене яблуко.

Запечені овочі додадуть страві більш насиченого і яскравого смаку, а яблуко - нових солодко-кислих смакових ноток і деякої пікантності.

Відео дня

"Шуба" - рецепт салату

Інгредієнти:

  • 450 г оселедця (філе);
  • 3-4 шт. картоплі;
  • 2-3 шт. буряка;
  • 3 шт. моркви;
  • 4 шт. яєць;
  • 1-2 шт. цибулі;
  • 1-2 яблука;
  • майонез;
  • сіль (опціонально).

Додатково:

  • 100 мл води;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 2 ст. л. цукру;
  • дрібка солі;
  • сік лимона.

Пропорції для салату можуть бути іншими, у цьому рецепті вони розраховані на 8 порцій.

Овочі (картоплю, буряк, моркву) потрібно загорнути у фольгу і запекти за температури 180°С. Яйця відварити. Подрібнити цибулю і залити її водою з оцтом. Цукром і сіллю, залишити на 15 хвилин.

Філе оселедця подрібнити. Почистити овочі та натерти на тертці (великій) - кожен овоч окремо. Яйця почистити і натерти на дрібній тертці. Очистити від шкірки яблуко і теж натерти, скропити соком лимона (щоб не темніло). Змішати окремо кожен овоч, яблуко, яйця і оселедець з майонезом, якщо потрібно, довести до смаку сіллю.

Сформувати салат: викласти шар картоплі, потім - оселедця, цибулю, яйця, моркву, яблуко і буряк. Розрівняти і прикрасити зверху майонезом.

Скільки потрібно часу просочитися "Оселедцю під шубою"? Салату потрібно дати постояти 6-8 годин. Деякі господині готують "Шубу" з вечора напередодні свята - за ніч у холодильнику салат як слід просочується. Зберігати "Шубу" слід у холодильнику, але не більше 24 годин.

Раніше ми розповідали, що обов'язково потрібно приготувати на Новий рік 2025, щоб задобрити Зелену Дерев'яну Змію.

Вас також можуть зацікавити новини: