Щоб поліпшити смак улюбленого салату, не потрібні дорогі продукти або складні кулінарні процеси. Досвідчені кулінари радять просто трохи змінити технологію приготування, додати до складу один інгредієнт, а також дати салату час настоятися.
"Шуба" - салат на свято за новим рецептом
Щоб салат "Шуба" вийшов смачнішим і цікавішим, слід зробити таке:
- запечіть овочі для салату в духовці - моркву, картоплю і буряк - загорнувши у фольгу, за температури t 180°С;
- не змащуйте майонезом кожен шар салату, а змішайте соус із кожним інгредієнтом, а потім викладіть їх шарами - так вони краще просочаться;
- додайте як один шар очищене і натерте зелене яблуко.
Запечені овочі додадуть страві більш насиченого і яскравого смаку, а яблуко - нових солодко-кислих смакових ноток і деякої пікантності.
"Шуба" - рецепт салату
Інгредієнти:
- 450 г оселедця (філе);
- 3-4 шт. картоплі;
- 2-3 шт. буряка;
- 3 шт. моркви;
- 4 шт. яєць;
- 1-2 шт. цибулі;
- 1-2 яблука;
- майонез;
- сіль (опціонально).
Додатково:
- 100 мл води;
- 1 ст. л. оцту;
- 2 ст. л. цукру;
- дрібка солі;
- сік лимона.
Пропорції для салату можуть бути іншими, у цьому рецепті вони розраховані на 8 порцій.
Овочі (картоплю, буряк, моркву) потрібно загорнути у фольгу і запекти за температури 180°С. Яйця відварити. Подрібнити цибулю і залити її водою з оцтом. Цукром і сіллю, залишити на 15 хвилин.
Філе оселедця подрібнити. Почистити овочі та натерти на тертці (великій) - кожен овоч окремо. Яйця почистити і натерти на дрібній тертці. Очистити від шкірки яблуко і теж натерти, скропити соком лимона (щоб не темніло). Змішати окремо кожен овоч, яблуко, яйця і оселедець з майонезом, якщо потрібно, довести до смаку сіллю.
Сформувати салат: викласти шар картоплі, потім - оселедця, цибулю, яйця, моркву, яблуко і буряк. Розрівняти і прикрасити зверху майонезом.
Скільки потрібно часу просочитися "Оселедцю під шубою"? Салату потрібно дати постояти 6-8 годин. Деякі господині готують "Шубу" з вечора напередодні свята - за ніч у холодильнику салат як слід просочується. Зберігати "Шубу" слід у холодильнику, але не більше 24 годин.
Раніше ми розповідали, що обов'язково потрібно приготувати на Новий рік 2025, щоб задобрити Зелену Дерев'яну Змію.