Як правильно мити підлогу, щоб не боліла спина - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Подобається вам це чи ні, але миття підлог - це необхідна робота, яка дає змогу переконатися, що ваш дім сяє чистотою. Але якщо ви думаєте, що у вас є відпрацьований метод миття підлог, можливо, вам доведеться подумати ще раз. Експерт розповідає, як правильно мити підлогу, щоб отримати ідеально чисту поверхню.

Чим і як мити підлогу вдома - перевірений засіб

Одні господині полюбляють мити підлогу чистою водою без додавання будь-якої "хімії", інші вважають за краще все-таки наливати певні засоби, щоб продезінфікувати поверхню підлоги та створити в приміщенні приємний аромат.

Ділимося порадою, чим мити підлогу - рекомендуємо гарний мийний засіб, який виконує одразу два завдання - дарує шикарний запах і добре очищає підлогу:

Відео дня
  • 2 ст.л білизни;
  • 1 ст.л оцту;
  • 2-3 ст.л засобу для миття підлоги.

Ця кількість інгредієнтів підійде для відра об'ємом 5 літрів. Білизна шикарно дезінфікує підлогу, але з нею важливо не переборщити, інакше специфічний запах не вивітрюється дуже довго. Оцет потрібен, щоб "вбити" бактерії та надати підлозі глянцевого блиску, а засіб для миття підлог - це, скоріше, приємний бонус для більшої чистоти й аромату.

Раніше ми говорили про те, що треба додавати у воду, щоб блищала підлога, крім перерахованих вище інгредієнтів.

Як найкраще мити підлогу - цікавий лайфхак

Професійний прибиральник розповів, що багато людей миють підлогу неправильно - залишається багато бруду, навіть якщо на прибирання було витрачено "пристойно" часу. Експертка з прибирання каже, щовся справа в неправильній швабрі. За її словами, розуміння, як мити підлогу, щоб вона була чистою, приходить, коли ви використовуєте ефективний "інструмент".

Найгірший вибір - це швабра з губкою. Вона розносить бруд квартирою, її неможливо вимити дочиста, тому ви навряд чи отримаєте гарний результат - після прибирання все одно залишиться багато сміття.

Тобто, головна порада, яку дає Донна про те, як правильно мити підлогу, щоб не було розводів, - це купити собі швабру з ганчіркою з мікрофібри. Тільки так можна дійсно якісно вимити підлогу, до того ж - необхідно виконувати кругові рухи, ніби намилюючи поверхню, а не водити шваброю вперед-назад. Досить буде 1 раз вимити підлогу, потім ретельно прополоскати ганчірку, поміняти воду і знову вимити підлогу. Вуаля - ви побачите, що вода після другого разу буде помітно чистішою, ніж якби ви використовували швабру з губкою.

Ця порада ідеально підходить для тих, хто не знає, чим мити підлогу, щоб шкарпетки були чистими, і постійно пере їх або навіть викидає. Крім того, завжди приємніше пройтися босими ногами чистою підлогою, аніж регулярно взувати капці та розносити сміття по квартирі.

Вас також можуть зацікавити новини: