Скільки часу варити кукурудзу і що додати в каструлю / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Для того щоб кукурудза вийшла смачною, потрібно купити правильний качан. Врахуйте, що зерна мають щільно прилягати одне до одного, на дотик бути м'якими, але пружними. Молочно-білі або світло-жовті зерна, а також зелене і щільне листя - ознака хорошого продукту. УНІАН розповість, скільки варити молоду кукурудзу в каструлі.

Як варити молоду кукурудзу і що додати у воду

Перш ніж варити кукурудзу, її потрібно ретельно очистити - прибрати листя і волоски, причому листя залиште, а волосся викиньте. Візьміть велику каструлю або миску, покладіть на дно вимите листя. Зверху на листі розмістіть вимиті качани (бажано, щоб вони були однакового розміру - це допоможе їм зваритися одночасно), вкрийте їх листям, що залишилося.

Закип'ятіть воду в чайнику і залийте крутим окропом кукурудзу. Якщо не впевнені в якості качана, запам'ятайте, що додати в кукурудзу під час варіння для 100% м'якості продукту. Вам вистачить звичайної харчової соди - буквально на кінчику ножа або чайної ложки. Сода розм'якшує навіть найстаріший качан, якщо раптом вам не пощастило купити саме такий.

Відео дня

Поставте каструлю на плиту і ввімкніть вогонь. З моменту закипання води засікайте час, скільки потрібно варити кукурудзу. Молодому початку буде достатньо 20-25 хвилин, а старий необхідно готувати мінімум 2 години. Наприкінці готування приберіть кришку і спробуйте кукурудзу - якщо зерна м'які та соковиті, то продукт готовий. Вимкніть вогонь, злийте воду і накрийте каструлю кришкою, зверху оберніть рушником. Такий метод упарювання протягом 10-15 хвилин допоможе зернам стати ще більш м'якими та соковитими.

Під час подачі кукурудзи до столу можна натерти кожен качан вершковим маслом і сіллю за смаком.

Вас також можуть зацікавити новини: