Існує думка, що позбутися від сивини можна за допомогою йоду / фото ua.depositphotos.com

Сиві волоски можуть з'явитися навіть у молодих людей. І в 25, і в 35, і в 45 років сивина подобається не багатьом. І якщо ви не готові змиритися з тим, що ваше волосся втрачає колір, вам варто дізнатися, як позбутися від сивини.

Раніше УНІАН вже розповідав, як зафарбувати сивину фарбою або хною, а нині пропонуємо вам дізнатися, як позбутися від сивини без фарбування. 

Як позбутися від сивини в домашніх умовах - найпростіший метод

Існує думка, що позбутися від сивини можна за допомогою йоду. Половинку пляшечки йоду потрібно вилити в 5 літрів води. Таким розчином досить обполоснути вже вимите і чисте волосся. Йод буде стимулювати роботу обмінних процесів в організмі. Завдяки цьому прискориться вироблення меланіну, саме він відповідає за колір волосся. Однак якщо у вас не вийде позбутися від сивини назавжди і з першого разу, не варто засмучуватися. Насправді зупинити процес появи сивини неможливо, ви можете тільки його уповільнити. 

Відео дня

Як позбутися від сивини народними засобами - настоянки і відвари

Якщо ви хочете дізнатися, як позбутися від ранньої сивини, варто прислухатися до порад бабусь. Вони радять приготувати відвар з кропиви. Вам потрібно:

  • зібрати стебла кропиви;
  • залити їх водою;
  • додати приблизно 250 мл яблучного оцту на 500 мл води;
  • все це прокип'ятити, а потім процідити відвар.

Отриманим "зіллям" обполіскуйте волосся кожен день. Таку процедуру потрібно проводити не більше трьох тижнів.

Крім цього, ви можете спробувати настоянку з лопуха і насіння кропу. Коріння лопуха потрібно подрібнити і залити водою. Отриманий відвар дуже довго кип'ятити - коріння повинні проваритися, а половина води - википіти. Після цього у відвар потрібно всипати насіння кропу і остудити. За дві години засіб можна використовувати. Втирайте його в коріння волосся двічі на день. Через місяць ви можете помітити, що сивини стало менше.

Позбавляємося від сивини масажем

Виявляється, позбутися від ранньої сивини допоможе навіть масаж. Однак тут дуже важлива періодичність. Його потрібно робити регулярно - кожного дня, плюс ще раз перед кожним миттям голови. Такий масаж допомагає повернути волоссю силу і блиск, також він бореться з сивиною. 

Перший варіант масажу. Розділіть волосся на невеликі пасма. Кожне пасмо потрібно скручувати від початку і до кінця, в такому скрученому положенні волосся тримати кілька секунд.

Другий варіант масажу. Масажуйте шкіру голови круговими рухами. Проминайте шкіру від потилиці до маківки і навпаки. Також ви можете використовувати касторове масло, масажуючи голову.

Вас також можуть зацікавити новини: