Як визначити якість м'яса - лайфхаки / depositphotos.com

Якісне м'ясо коштує грошей - це прописна істина, з якою складно сперечатися. Без знання певних технік перевірки частини тушки тварини на придатність до вживання можна купити продукт, "наколотий хімією" або, того гірше, придбати зіпсований шматок. УНІАН з'ясував, як вибрати якісне м'ясо і не заплатити гроші за поганий товар.

Раніше ми говорили про те, яке м'ясо категорично не можна використовувати для шашлику.

Як визначити свіжість м'яса по запаху і на дотик

По-перше, при покупці тієї чи іншої частини тварини, ви повинні звертати увагу на аромат шматка. Нормальне м'ясо не пахне нічим, крім м'яса - тобто, відсутні будь-які запахи і відтінки гнилі, цвілі або кислоти. Ніяких різких ароматів бути не повинно, а їх присутність не можна ігнорувати. 

Відео дня

Хороші шматочки свинини або яловичини також не "пристають" до рук - сире м'ясо липке, тільки якщо воно зіпсувалося. Додатково можете взяти в руки шматок свинини, яловичини або курки і натиснути на нього пальцем. Вм'ятина на свіжому м'ясі швидко розгладиться, а якщо продукт сумнівної якості, то слід від вашого натискання нікуди не дінеться - це теж "дзвіночок" про те, що купувати товар не варто.

Як зрозуміти, що яловичина зіпсувалася, не відходячи від прилавка

Досвідчені господині поділилися цікавим лайфхаком про те, як зрозуміти, що м'ясо курки зіпсувалося, яловичина пропала, а свинина "напхана" добавками і консервантами. Такий метод підходить для тушки будь-якої тварини. Методика проста:

  • попросіть продавця відрізати вам невеликий шматочок м'яса;
  • візьміть його в руки і наколіть на зубочистку або сірник;
  • підпаліть продукт.

Якщо м'ясо хороше, то протягом 10-15 секунд ви побачите, як шматочок почав горіти по краях, виділяючи приємний аромат шашлику. Неякісне або зіпсоване м'ясо почне пінитися, пускати сік темного кольору, а то і зовсім неприємно пахнути гниллю. Такий лайфхак за півхвилини допоможе вам визначитися, продукт якої якості вам намагаються продати.

Вас також можуть зацікавити новини: